Kružni tok usred šume

205424.jpegKraj Gortanova brijega nedaleko od Pazina šetači mogu naići na nesvakidašnji prizor – prometni kružni tok usred šume.

Popularno zvani rotor nalazi se na makadamskoj cesti koja vodi od Gortanova brijega prema nenaseljenom šumovitom predjelu u smjeru Berma. Ima samo dva izlaza, pa djeluje kao da nema nikakvog logičkog ni prometnog opravdanja.

Budući da se u blizini nalaze napuštene farme u koje se planira smjestiti centar za regionalni ruralni razvoj, projekt zaštite istarskog goveda i drugih istarskih autohtonih pasmina, prva «sumnja» pala je na županijski AZRRI. No, u toj su županijskoj Agenciji za ruralni razvoj Istre kazali da nemaju veze s kreiranjem rotora.

Ispostavilo se da služi djelatnicima Hrvatskih šuma za izvlačenje drva iz obližnje šume, što nam je potvrdio voditelj uprave Uprave šuma Buzet Ivan Pentek. Enigma koju smo nazvali «kružni tok usred šume» službeno se zove pomoćno stovarište, a služi za okretanje teretnih vozila pri odvozu trupaca.

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/270440

6 komentara na “Kružni tok usred šume”

 1. dekla napisao:

  Ja san u jenoj boški vidija drivo nagnjeno pod 30 stupnjeva. Moren napisat članak za Glas Istre i dobit honorar za to? Pitat ću i za izjave Penteka i Korada Korlevića. A i Kosorica bi mogla reć koju pametnu za ovaj izuzetan nesvakidašnji prizor. Slikat ću sa svih strana, tako da ispuni cijelu stranu novina (i moj žep).

  1. samo napisao:

   samo daj ako misliš da je drivo nagnjeno pod 30 stupnjeva nesvakidašnji prizor

  2. xy napisao:

   slikaj sebe, ne moraš se ni naginjat 30 stupnjeva, sve će bit jasno

 2. Pazinjannn napisao:

  samo, ovo ća je dekla napisa se zove ironija..

 3. samo napisao:

  aha, baš plačem od smijeha…

 4. Pazinjannn napisao:

  Nemaš ča plakat od smijeha, niki ni reka da ironija mora izazivat smijeh.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.