Kup Hrvatske u sportskom penjanju

PAZIN – Ljubljančanin Gregor Šeliga i Riječanka Petra Kandijaš pobjednici su prekjučerašnjeg Kupa Hrvatske u sportskom penjanju “Hiperaktiv Open 2010” u organizaciji istoimenog kluba u Pazinu. Šeliga je u muškoj konkurenciji od 11 penjača iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Velike Britanije najbolje ispenjao zahtjevne smjerove koje je postavio njegov sudržavljanin Tomaž Rant.


Među šestoricom koji su u prethodnom pripetavanju ušli u finale Šeliga je pokazao zavidnu formu i stopostotan učinak, te je iz tri pokušaja ispenjao tri “topa”. Od drugog do šestog mjesta poredali su se domaći penjači iz Hiperaktiva. Drugoplasirani je bio Gianfranco Dušić koji je u finalu ispenjao tri “topa” iz osam pokušaja, treći mladi reprezentativac Petar Gojtanić s jednim “topom”, četvrti Filip Sironić s tri zone, peti Goran Matika s dvije zone i šesti Martin Matijašić.

Zanimljivo je da su nastupila i dvojica Bugara istog imena – Georgi Žekov, s time da su imali različita srednja imena – jedan se zvao Gospodinov, a drugi Kanev.

Kod žena u konkurenciji od sedmero penjačica iz Hrvatske i Bugarske stopostotan učinak je imala Petra Kandijaš iz riječkog Rirock climbinga, koja je iz šest pokušaja ispenjala šest “topova”. Jedan pokušaj više imala je drugoplasirana Enna Peroš iz Hiperaktiva, a dva pokušaja više njena klupska kolegica Elena Tanković. Glavni sudac natjecanja je bio Sandi Ličen, a pokrovitelji natjecanja Grad Pazin i Istarska županija.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.