Kupuje se kombi za prijevoz na dijalizu

Grad Pazin te općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, izdvojit će ukupno iz svojih proračuna oko 210.000 kuna i tim novcem kupiti kombi vozilo za prijevoz pacijenata s Pazinštine na dijalizu u Pulu.

Ugovor o sufinanciranju kupnje konbija predstavnici općina i Grada potpisali su ranije, a danas ga je, u nazočnosti svih načelnika te predstavnika pazinskog Doma zdravlja, supotpisao i ravnatelj ustanove Istarski domovi zdravlja Ante Ivančić.

Pazin će odmah pokrenuti postupak javne nabave i kombi bi mogao stići u Dom zdravlja tijekom predstojećeg ljeta. Raspodjelom cijene kombija po kriteriju broja stanovnika, Pazin ima najveću obvezu s oko 103.000 kuna, slijede Tinjan i Cerovlje s po 19.000 kuna, Gračišće i Karojba izdvojit će po 16.000 kuna, Motovun i Sveti Petar u Šumi po 11.000 kuna, a Lupoglav deset tisuća.

Ivančić se zahvalio pazinskom gradonačelniku Renatu Krulčiću i općinskim načelnicima na donaciji i na dosadašnjoj dobroj suradnji, poglavito na sufinanciranju dodatnog tima hitne medicinske pomoći, za što osam jedinica lokalne samouprave Pazinštine godišnje izdvaja 400.000 kuna.

Kombi za prijevoz pacijenata na dijalizu u Pulu bio je prijeko potreban jer je dosadašnje vozilo za sedam pacijenata s Pazinštine dotrajalo i neuvjetno. Novi će kombi imati osam sjedala i jedan ležaj, te nužnu medicinsku opremu, a mjesečno će, prevozeći pacijente na dijalizu u Pulu, prelaziti 4.000 kilometara.

Prigoda je iskorištena za još jednu donaciju: Krulčić je voditeljici patronažne službe u pazinskom Domu zdravlja, Slavici Rigo, uručio prijenosno računalo vrijedno 5.200 kuna, koje će svoju primjenu naći u edukaciji trudnica.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.