Kupuje se zemljište za sportsku dvoranu

Kupuje se zemljište za sportsku dvoranuZa 1,865 milijuna kuna Grad Pazin kupit će parcelu površine 3.234 četvorna metra za izgradnju sportske dvorane i proširenje Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, odlučili su vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Parcela se nalazi neposredno iza zgrade pazinske Gimnazije, o njenoj se kupnji pregovaralo već nekoliko godina, a nakon što se po odluci vijeća uskoro potpiše ugovor i Grad uđe u posjed zemljišta, napokon mogu početi i konkretne pripreme, ali i prikupljanje novca, za jednu od najvećih pazinskih investicija posljednjih desetljeća. U tom pravcu usmjeren je i novi natječaj za prodaju gradskih nekretnina, kojim se ponovno nudi nekoliko zemljišnih parcela i jedan poslovni prostor koji nisu prodani u ranijim natječajima.

Oglašena je i prodaja građevinske parcele lijevo od ceste prema Puli neposredno nakon kružnog toka, površine 13.373 četvorna metra za 7,216 milijuna kuna te još jedna u blizini, površine 4.000 četvornih metara za 2,158 milijuna kuna, zatim dvije parcele blizu Plodina ukupne površine 1.388 četvornih metara za 740.000 kuna, kao i poslovnog prostora u Ulici Franine i Jurine, površine 22 kvadrata za 246.000 kuna.

Pred vijećnicima su se našli godišnji programi rada i financijski planovi gradskih kulturnih ustanova. Programi Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice prihvaćeni su bez većih primjedbi, no nije prihvaćen program rada Muzeja grada Pazina. Vijeće je zatražilo doradu programa gradskog muzeja, koji bi, prema izrečenim primjedbama, trebao više računa povesti o ekonomici svoga poslovanja i uključiti se u turističku ponudu.

Načelnik pazinske Policijske postaje Goran Terković podnio je vijeću izvješće o stanju sigurnosti u 2009. godini iz kojeg proizlazi da je ukupan broj kaznenih djela, prekršaja i prometnih nesreća smanjen u odnosu na prethodnu godinu, ali se u nekim kategorijama bilježi povećanje. Tako je u 2009. godini zabilježeno sedam slučajeva zloporabe droga, što je povećanje u odnosu na tri iz prethodne godine, pa je Terković kazao da ni osobno nije zadovoljan s detektiranjem ove kategorije kaznenih djela, ali da stanje s drogama u Pazinu ipak nije alarmantno. Skoro dvostruko je u prošloj godini u odnosu na pretprošlu porastao broj krađa i teških krađa, ali ipak nije bilo razbojstava kao u 2008. godini.

Vijeće je prihvatilo plan poslovanja Komunalnog poduzeća Usluga za ovu godinu težak 17,9 milijuna kuna. Osim troška redovnih komunalnih djelatnosti, Usluga će tijekom ove godine u investicije (kanalizacijska mreža, proširenje groblja, rekonstrukcija upravne zgrade i drugo) utrošiti 6,2 milijuna kuna, a u nabavu opreme i strojeva planira se utrošiti 1,445 milijuna kuna.

D. Šišović, Glas Istre d.o.o.

Neka pitanja vijećnika…

Irina Kivela Ukotić (Nezavisna lista):
– Zašto Osnovna škola Vladimira Nazora iz gradskih sredstava odobrenih za 2009. godinu nije dobila odobrenih 109.000 kuna?

Gradonačelnik Renato Krulčić:
– Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je za prosinac 2009. godine “zaboravilo” Gradu doznačiti 1,5 milijuna kuna za potrebe školstva, a istodobno je tvrtka koja je na školi montirala novu aluminijsku stolariju ovrhom naplatila od Grada svoje potraživanje od 200.000 kuna. Ispričavamo se školi što je do toga došlo, ali nije se moglo drukčije nego odgoditi doznaku.

Stanko Mališa (HDZ):
– Zašto još nisu postavljene table na novoimenovani Trg Kristijana Ladavca i Ulicu 154. brigade?

Gradonačelnik Renato Krulčić:
– Table su naručene i postavit će se čim budu napravljene.

16 komentara na “Kupuje se zemljište za sportsku dvoranu”

 1. pepsi2 napisao:

  Ova lokacija je puno prirodnija. Dobru ste cijenu postigli. Ča nije neka prva verzija glasila oko4-5 M kn?

  1. aaa napisao:

   pitan se dali u krugu bivse vojarne ima prostora za napravit vojarnu?

   1. aaa napisao:

    :) za napravit dvoranu..

    1. PufPant napisao:

     ima.

     1. aaa napisao:

      ima samo onda bi grad bezveze uspara 2 miljuna kuna??

     2. stihrana napisao:

      Kakava nemoralnost.
      Sigurno znaju (pogotovo nezavisni) da bi se ušparalo 2 milijuna kuna a mučiju.Ki zna kakav je kupoprodajni ugovor oko ovega zemljišta u djiru.To je neka nezavisno-IDS-SDP-HSU-HNS-SDP-HDZ mućka 100%.Ča govoriš aaa?
      A mogla bi se i blagavaonica napravit dislocirana od škole pa da usput i prošeću parsto metri nakon jela.To je navodno zdrava navika.
      Aaa prošeći i ti malo…Od škole pa do vojarne,od vojarne pa do škole,od škole pa do vojarne,od vojarne pa opet do škole.Forši ti još koji biser padne na pamet tj. ispravnije-glavu.

     3. tarja napisao:

      ima anke mjesta za onih 10ak učionica ča gredu s dvoranom.. forši anka za cilu školu…

     4. PufPant napisao:

      ima.
      :-)

      Ima mjesta ko u priči. I za faks i za školu i za dvoranu i za oštarije i za poduzetnike, ma anke jedan rokvul bi sta tamo, forši kaštijun isto, da, dom penzionera, vatrogasci, parkiralište, samanj, i šlag na kraju – bista “aaa” koji je sve to uspje smislit i iskoordinirat.

     5. aaa napisao:

      ma je nekad lipo ljudima ki nis ne kapiju…

     6. kapis napisao:

      “ako kapiš da niš ne kapiš da li onda u stvari kapiš ili ne kapiš?” – pomisli čovjek i zaviče aaa!!!

     7. tarja napisao:

      aaa, si bija na predstavljanju projekta? nisi sigurno, jer nebiš postavi pitanje dvorane u vojarni, ali neću reć da si trubast, jednostavno ne znaš činjenice… tvoj osnovni problem je ča ti previše pogađaš i praviš se kompetentan, a zapravo je suprotno…

     8. aaa napisao:

      nisan bija na predstavljanju projekta (di je uopce i bilo to predstavljanje projekta i kad??). i neznan cinjenice. zato i postavljan pitanja. tako rade normalni ljudi.. ali ni ti nisi trubast, samo mislis da si pametniji nego ca si, a zapravo je suprotno.. ;)

     9. stihrana napisao:

      Praviš se kompetentan tralalala,praviš se kompetentan tralalala,praviš se kompetentan tralalala!
      ;)

 2. hokejas napisao:

  hoćemo ledenu dvoranu!

  1. cafebaracerovlje napisao:

   Imaš u Cerovlju svaku zimu teren.

 3. aaa napisao:

  a ma ja ne znan..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.