Kvadrat poticane stanogradnje oko 950 eura

Glas Istre, 15.12.2010. (tiskano izdanje)

“Premda još uvijek razmatramo tri lokacije, najvjerojatnije će se stanovi iz poticane stanogradnje graditi na gradskom zemljištu kod Inine benzinske postaje, a cijena kvadrata iznosit će oko 950 eura. Očekujemo da zgrada bude gotova do kraja 2012. godine, ali još predstoji puno koraka do ostvarenja”, odgovorio je na nedavnoj sjednici gradskog vijeća komunalni pročelnik Daniel Maurović vijećniku Valteru Milohaniću (Nezavisni). Milohanića je zanimalo hoće li Grad Pazin u taj projekt krenuti u suradnji s programom POS-a koji provodi Ministarstvo i koliko će se četvornih metara dodjeljivati po članu obitelji. Zbog ograničavanja površine stanova prema broju članova obitelji, što provodi državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, u poticanu stanogradnju krenut će se samostalno, odgovorio je Maurović najavivši skoro donošenje kriterija i objavu natječaja.

IDS-ov vijećnik Martin Čotar negodovao je zbog prespore realizacije gradskog POS-a, a također ga je naljutilo što se nije odradio niz sitnih zahvata u gradskom arealu (dječja igrališta, ograde, rubnjaci…) koje kao predsjednik MO-a Pazin traži već tri, četiri godine. Medu ostalim tražio je da se konačno uredi slijepa Ulica Štefanije Ravnić, kao i njeno opasno izlazno raskršće, što je još 2006. tražio kao prioritet.

Irinu Kivelu (Nezavisni) je zanimalo zašto gradski komunalni odjel nije uspostavio sustav sakupljanja, prijevoza i odlaganja građevinskog otpada koji sadrži azbest. – U Istarskoj županiji nema odlagališta koje prima otpad od azbesta, premda ga je Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti prema Vladinoj odluci bio dužan izgraditi, kazao je pročelnik Maurović.

Još na prošloj sjednici Viktor Lakoseljac (HDZ) je zatražio da se pokrene naplata vodne rente za akumulacijsko jezero Butoniga koje se dobrim dijelom nalazi na području grada Pazina. U međuvremenu je stigao pismeni odgovor iz Hrvatskih voda u kojem se kaže da novi zakon iz 2009. više ne omogućuje pravo na rentu ako se akumulacija koristi za vodoopskrbu druge jedinice lokalne samouprave, što je prethodni zakon iz 2005. godine dopuštao. Lakoseljac je stoga negodovao zbog propuštene prilike, na što se gradonačelnik Renato Krulčić pozvao na međuistarsku solidarnost koja se, među ostalim, vidi i u izgradnji vodoopskrbne mreže. Lakoseljac je kazao da se i on zalaže za istarsku solidarnost, ali da ne primjećuje da je obostrana.

Vezani članak:
https://www.ipazin.net/?p=2860

1 komentara na “Kvadrat poticane stanogradnje oko 950 eura”

  1. potok napisao:

    Mene bi zanimalo zašto se dozvoljava navodnjavanje njiva iz potoka. Možda se
    neki kupaju u potoku.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.