Kako kvalitetno planirati i provesti volonterske programe

Volonterski centar Istra u suradnji s Gradom Pazinom organizirao je jučer (4.5.2017.) radni susret pod nazivom “Kvalitetno planiranje i provedba volonterskih programa” u Društvenom centru “Veli Jože” u Pazinu koji je privukao 15-ak koordinatora volontiranja.

Radni susret vodili su Danijela Ustić i Nikola Jeličić iz Volonterskog centra Istra te su predstavili osnovne pojmove vezane za volontiranje i kvalitetan rad s volonterima. Na susretu su bili prisutni organizatori volontiranja iz Centra za građanske inicijative Poreč, Društva “Naša djeca” Poreč, Zdravog grada Novigrad, Sindikata umirovljenika Pazin, Gradske udruge umirovljenika Pazin, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Hoću – mogu” iz Pazina, Društva “Naša djeca” Pazin te Gradskog društva Crvenog križa Pazin. Ispred gradske uprave okupljene je pozdravio Anton Finderle, viši stučni suradnik za odgoj i obrazovanje.

Sudionici su podijelili vlastita iskustva volontiranja i rada s volonterima, pri čemu se posebna pažnja posvetila razgovoru o načinima mobiliziranja građana kako bi postali aktivni. Kao jedan od predloženih načina je prezentirana i baza volontera i organizacija volontera. Jedan od načina je i uključivanje volontiranje kao dodatni kriterij koji se boduje u postupku dodjele stipendija što uz Istarsku županiju na poluotoku koristi sedam jedinica lokalne samouprave.

Raspravljali su o najvažnijim problemima i dilemama te zajedno iznosili moguća rješenja za poticanje i razvoj volonterstva na području Pazina, ali i cijele Istre.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.