Kviz “Dragi naš Pazin”

2Povodom Dana Grada Pazina u srijedu 3.6. u 9.00 na Trgu Slobode održati će se kviz “Dragi naš Pazin”.

Kviz „Dragi naš Pazin“ novi je projekt namijenjen djeci i mladima koji se sastoji od tri istovremena programa: natjecanja u poznavanju kulturno-umjetničke baštine, prirodnih znamenitosti i povijesti Pazina; kreativne likovne radionice; edukativne šetnje gradom za najmlađe.

Najprije će u 9.00 kraći uvodni kulturno-umjetnički programu uljepšati učenici svih pazinskih škola. Zatim će na natjecanju u poznavanju kulturne baštine Pazina sudjelovati 9 parova učenika, po tri iz svake pazinske škole: Osnovne škole Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija – klasične gimnazije. Natjecatelji će u paru trebati rješavati zadatke na znamenitim lokacijama u gradu. Natjecatelji koji budu najbrže dotrčali do cilja osvojit će dodatne bodove. Za sve sudionike predviđene su pohvalnice i marende, a za one najbolje i vrijedne nagrade.

Istovremeno će trajati edukativna šetnja gradom za djecu predškolske dobi. Skupina učenika iz Pazinskog kolegija osmislila je i uz pomoć djelatnica Vrtića Olga Ban djeci prilagodila priču o kulturnoj baštini Pazina.

U likovnoj radionici skupina učenika iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije izrađivat će maketu grba Grada Pazina, a kasnije će im se u radu pridružiti i djeca predškolske dobi.

Završetak programa planira su u 13 sati.

kdpdi.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.