Ladonja napustila Županijsku skupštinu

Pitanja vijećnika sa posljednje gradske sjednicePAZIN – Vijećnici Nezavisne liste Plinija Cuccurina u Skupštini Istarske županije odradili su samo jednu točku dnevnog reda skupštinskog zasjedanja, no kako se ni ovoga puta na dnevnom redu nisu našli njihovi prijedlozi još od prošle godine, odlučili su napustiti sjednicu.

Da podsjetimo, na zasjedanju Skupštine 22. ožujka Ladonjin vijećnik Vlado Ivetić postavio je pitanje kada će se na dnevnom redu naći njihovi prijedlozi da se raspravlja o Uljaniku, Rockwoolu, golfu, Kaštijunu. U prosincu prošle godine Ladonjini su vijećnici pokrenuli postupak za donošenje “Zaključka o mjerama racionalizacije poslovanja Istarske županije”, a kako ni jedna od spomenutih inicijativa nije prihvaćena, ladonjci su danas napustili vijećničke klupe.

Na konferenciji za novinare održanoj neposredno nakon napuštanja vijećnice na pitanje novinara hoće li se i kada vratiti, Plinio Cuccurin odgovorio je kako će, za sada, vijećnici s njegove nezavisne liste sudjelovati samo u radu odbora. Naglasio je kako je odluka o napuštanju Skupštine donijeta jednoglasno, a vrijeme će odlučiti kada će se vratiti.

Novinare je zanimalo i hoće li pokušati razgovarati sa županom, na što je Cuccurin odgovorio kako Skupština nije u nadležnosti župana te stoga neće s njim razgovarati, ali očekuje poziv predsjednika Skupštine. Prema ocjeni Cuccurina, župan ima želju autokratski voditi županiju, a vladajuća koalicija IDS-SDP-HNS ima očito dva mjerila. Na jedan se način ponaša na regionalnoj, a na drugi na nacionalnoj razini. Takvo ponašanje Cuccurin ocjenjuje dvoličnim.

Na pitanje novinara očekuje li da će Ladonjini zahtjevi sada biti uvršteni u dnevni red, Cuccurin je odgovorio kako će se oni u bilo kojem obliku naći na dnevnom redu, a siguran je i da će se početi pričati o mjerama racionalizacije i štednje. Naime, kaže Cuccurin, proračun se slabo puni, građanima je život sve skuplji.

– Mi smo pokazali da su uštede moguće, a građani neka sami prosude zbog čega koalicija IDS-SDP-HNS uporno izbjegava razgovarati o štednji i racionalizaciji, kazao je Cuccurin.

Cuccurin također tvrdi da nema nikakvog razloga da ih netko kritizira što su napustili Skupštinu, podsjetio je također kako je SDP u Saboru donio takvu odluku i to iz sličnih formalnih razloga, navodi se u priopćenju Ladonje.

iPress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.