Lanišće: Bugari krijumčarili 43 migranta

Nakon što je policija u mjestu Trstenik kod Lanišća u teretnjaku bugarskih oznaka otkrila 43 strana državljana u dobi od 18 do 42 godine, buzetska je policija šestero bugarskih državljana osumnjičila za kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Naime, 24. studenog oko 18.10 sati u Trsteniku su policajci zaustavili teretno vozilo Mercedes bugarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji Bugarin. U prtljažnom prostoru teretnjaka otkrivena su 43 strana državljana, a nakon dvadesetak minuta, zaustavljena su dva vozila, također bugarske registracije. U njima se nalazilo ukupno pet bugarskih državljana, 48-godišnjak, 42-godišnjak, dvojica 28-godišnjaka i 24-godišnjakinja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedeni državljani Bugarske pomagali u nezakonitom boravku i prelasku preko državne granice 31 državljaninu Afganistana, jedanaestero državljana Pakistana i jednom državljaninu Irana, koji su istog dana u jutarnjim satima nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije.

Nakon što je dovršeno krim-istraživanje, državljani Bugarske su odvedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, a za 43 stranaca je izdano rješenje o povratku u Srbiju.

http://www.glasistre.hr/vijesti/crna_kronika/lanisce-bugari-krijumcarili-43-migranta-537089

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.