Latinskom Amerikom uzvodno: za Che Guevarom od Patagonije do Kube

Pozivamo Vas u četvrtak 16. svibnja u 18:00 sati na putopisno predavanje i predstavljanje knjige Latinskom Amerikom uzvodno: za Che Guevarom od Patagonije do Kube. O putovanju govori autor knjige Jasen Boko. Očekujemo Vas!

Jasen Boko u svojoj novoj knjizi opisuje četveromjesečno putovanje Južnom i Srednjom Amerikom, putovanje inspirirano Che Guevarom. Putovanje je započeo u Cheovoj rodnoj Argentini te nastavio dalje do Kube, posjećujući zemlje u kojima je Che boravio i živio. Na svom putovanju pušta da ga put vodi i ne robuje strogo zacrtanoj ruti. Knjiga nije samo o Cheu već i o pričama i sudbinama malih ljudi koje sreće putujući izvan utabanih turističkih ruta. Oko 20.000 kilometrara, od Buenos Airesa do Havane, prešao/proputovao je lokalnim prijevozom. U novoj knjizi, a i na predstavljanju iste u Gradskoj knjižnici Pazin, možete saznati o zadnjoj avanturi Jasena Boke.

Jasen Boko samog sebe najradije opisuje kao nomada. Radio je u rudnicima zlata u Australiji i tvornici ribe na norveškom sjeveru, brao maline u Quebecu, studirao u New Yorku, autostopirao u Burmi i Iranu, penjao se po Himalaji, kupao u Titicaci, nosio eksploziv u kamenolomu, tražio Aleksandra među talibanima u Afganistanu i Dioklecijana u Turskoj, putovao zanimljivim dijelovima ovih naših pet kontinenata…

To je samo dio biografije Jasena Boke, splitskog dramaturga, novinara, urednika, kazališnog producenta i književnika. Dramski tekstovi igrani su mu u dvadesetak kazališta u četiri države, a knjige su mu prevedene i na jezike poput azerbajdžanskog, turskog ili španjolskog. Među mnoštvom nagrada nalazi se i Kiklop za najbolju knjigu publicistike ‘Tragovima Odiseja’.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.