Latusov „Veli Jože“, najbolji sir u Hrvatskoj

sir_2015„Postoje dvije vrste sira, onaj dobar i onaj loš“ – rekli su nam odmah na početku našeg susreta u Orbanićima Gorenjim kraj Žminja, u novoj degustacijskoj Sali i Milk &Cheese bara Mljekare Latus, vlasnici, bračni par Maja i Sandi Orbanić. Ovi vrijedni, stručni i nadasve ljubazni  mladi ljudi žive svoj san: njihova obiteljska tvrtka i dioničko društvo Mljekara Latus, na tržištu je od 2001.g a posao im lijepo napreduje. Proizvodi su im sve traženiji i cjenjeniji, kupaca ima, a nagrade struke stižu. Obitelj Orbanić ima i najbolji kravlji sir u Hrvatskoj.  Njihov je čisti kravlji sir sa produženim zrenjem nazvan „Veli Jože“, 5-7 kg težine, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu proglašen najboljim u državi za ovu godinu. Priznanje je Sandi Orbanić primio u Pleternici.

No ono zbog čega smo ih mi posjetili pravi je melem za oči i dušu i bogatstvo za Žminj i Istru. Obitelj Orbanić je za svoje klijente, kupce , ali i ugostitelje, hotelijere i turističke agencije  nadopunila svoju ponudu nečim novim. Kao krunu uspješnoga poslovanja tvrtke i njezinih djelatnika, uoči nastupa na 11. Danima MMU u Vodnjanu, u Orbanićima Gorenjim kraj Žminja gdje im je i sjedište i obiteljska kuća, otvorili su prelijepu novu degustacijsku salu i Milk &Cheese bar.

Ovdje se, uz prethodnu najavu telefonom za grupe od barem pet osoba, na 052/ 846 215, može rezervirati posjet i degustacija proizvoda Mljekare Latus. To su šampionski kravlji sir „Veli Jože“, potom kravlji istarski sir koji nosi srebrnu medalju, miješani kravlji i ovčji sir sa tartufima, polutvrdi i tvrdi sirevi, mlijeko i jogurti. Obitelj Orbanić snažno vjeruje u kvalitetu svojih proizvoda, nastalih od izvrsnoga mlijeka koje otkupljuju od lokalnih kooperanata. Svi se ti proizvodi mogu i kupiti u Orbanićima Gorenjim, u trgovini koja radi od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati a subotom od 7 do 16 sati, ili pak na njihovim prodajnim mjestima na tržnicama u Puli, Pazinu, Buzetu, Umagu.  Ove će godine prvi puta izlagati i u Vodnjanu, na 11.međunarodnom sajmu „Dani mladog maslinovog ulja“.

Za Božić će u mljekari pripremiti jedan fini zimski jogurt iznenađenja. Mlijeko, vele nam, prema godišnjem dobu mijenja okus i miris, što se onda odnosi i na njihove kvalitetne proizvode. Maja i Sandi osluškuju svoje kupce i uvažavaju njihove sugestije. Tijekom zime planiraju napraviti još barem dva nova proizvoda. Vjerojatno će jedan od njih biti i slani sir u vodi. No, nemojmo sve otkriti. Učinite to sami, posjetom Latusu u Vodnjanu na sajmu ulja ili u Milk & Cheese baru u Orbanićima Gorenjim kraj Žminja. Degustirajte i guštajte, jer doista: „postoje samo  dvije vrste sira, onaj dobar i onaj loš“. Zahvaljujemo na gostoprimstvu i edukaciji i vidimo se u Vodnjanu i Žminju u Mljekari Latus!

regionalexpress.hr

1 komentara na “Latusov „Veli Jože“, najbolji sir u Hrvatskoj”

  1. . napisao:

    Bravo za “Latus”, ima dobre sireve i relativno dobre cijene s obzirom na kvalitetu koja je sigurno veća nego ona na sireve iz butega.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.