Lea Šikić, Lea Bertoša i Dominik Anđelini briljirali na Istarskoj lisici 2011

Radioklub “Pazin” je protekli vikend, 14. i 15. svibnja, organizirao natjecanje u Amaterskoj radiogoniometriji “Istarska lisica 2011”. Od domaće ekipe najbolje su bile Lea Šikić, koja je prvi dan osvojila zlatnu, a drugi dan brončanu medalju, Lea Bertoša s osvojenim srebrom drugi dan, te Dominik Anđelini s osvojenom broncom prvi dan.

Start i cilj natjecanja bili su u blizini sela Zarečja, dok se samo natjecanje odvijalo u trokutu naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji. Natjecanje je odobreno od strane Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, te se kao takvo boduje za Državno prvenstvo. Ručak za natjecatelje, kao i podjela nagrada održana je u Konobi Bani. Nakon organizacije istovjetnog natjecanja od 1996. do 1998. godine, te od 2007. godine do danas, ovo je osmo natjecanje u organizaciji Radiokluba „Pazin“.

U subotu je startu pristupilo 45 natjecatelja kroz 11 kategorija, dok je u nedjelju nastupilo 36 natjecatelja. Trećina je mlađih od 19 godina. Osim domaćina iz Pazina i susjeda iz Radiokluba „Arena“ Pula, sudjelovale su i ekipe iz Murskog Središća, Bjelovara, Zagreba, Ludbrega, Križevaca i Kaštel Gomilice.

Prvi dan natjecanja prošao je vrlo dobro za domaćine. Lea Šikić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki, dok je Dominik Anđelini osvojio treće mjesto u kategoriji dječaka do 16 godina. U kategoriji dječaka do 19 godina Ante Šikić je osvojio četvrto mjesto, a u kategoriji seniora Dalibor Mavrić i Dean Mogorović bili su šesti odnosno sedmi. Svi su oni zajedno plasirali Radioklub „Pazin“ na 5. mjesto u kategoriji ekipa. Ukupno, najbolji su bili članovi Radiokluba „Arena“ iz Pule.

Subotnju su večer radioamateri proveli u druženju i razmjeni iskustava s natjecanja u prostorijama Radiokluba „Pazin“, nakon čega su otišli na odmor prije nedjeljnog napornog dana.

Nedjeljno je natjecanje počelo u 10:45 sati, petnaest minuta ranije od najavljenog, zbog prognoze za jaku kišu. Zbog organizacijskih obaveza Radioklub „Pazin“ drugi je dan imao samo troje natjecatelja, te nije postigao toliko puno bodova u ekipnom dijelu natjecanja i ukupno je pao na 6. mjesto. No domaćini nisu ostali razočarani, jer su natjecateljice, Lea Bertoša i Lea Šikić osvojile medalje, i to za drugo odnosno treće mjesto u kategoriji seniorki. Kod seniora, pobjedu je ostvario mladi Stefan Weidlich iz RK „Arena“ Pula. Drugog je dana ekipa s najviše bodova također bila ona Radiokluba „Arena“ iz Pule čime su odnijeli pehar za najbolju ekipu. Drugoplasirana ekipa je Radioklub „Međimurje“ iz Murskog Središća, dok je na trećem mjestu ekipa Radiokluba „Nikola Tesla“ iz Bjelovara.

Radioklub Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.