Led blokirao Zagreb

Foto: Marin Tironi / CROPIXOni Zagrepčani koji nisu uspjeli spojiti vikend s božićnim blagdanima, kao i oni koji nisu završili svoju predblagdansku kupnju, jutros su se suočili s vrlo opasnom poledicom, koja je izazvala poteškoće u prometu. Zbog posljedica padova u Klinici za traumatologiju medicinsku pomoć je do iza 14 sati zatražilo 80-ak osoba, među kojima je zbog težine ozljeda njih šestero zadržano na liječenju, izvijestio je voditelj dežurstva dr. Draško Boljkovac.

Najčešće ozljede zbog kojih se građani javljaju su ozljede gležnja i prijelomi ručnog zgloba.

Među šestero hospitaliziranih četvero pacijenata ima teže ozljede gležnja, kod jednog pacijenta radi se o prijelomu u podučju kuka, a jedna pacijentica zadobila je, zbog pada na glavu, lakši potres mozga.

‘Ljude je svakako potrebno upozoriti da paze kuda hodaju, dok bi stariji građani trebali ostati u kući i ne izlaziti van po snijegu i poledici’, kaže dr. Boljkovac.

Dodao je kako u Traumi i dalje očekuju pojačani broj pacijenata, posebice u večernjih i noćnim satima.

Zbog poledice je u prijamnim ambulantama danas povećan i broj liječničkih timova. Unatoč tome ravnatelj ističe kako su prijepodne moguća duža čekanja jer je danas u Traumi i uobičajen radni dan tijekom kojega se obavljaju i redovite kontrole.

I u PU zagrebačkoj upozoravaju na teške vremenske uvjete, pa je od jutros zabilježen veliki broj prometnih nezgoda prouzrokovanih zaleđenim kolnicima, u kojima je pričinjena znatna materijalna šteta.

Policija je obavila očevide ukupno 40 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Tri četvrtine nesreća dogodilo se ujutro od 6 sati, a gotovo sve zbog neprilagođene brzine kretanja vozila na skliskim kolnicima.

Ipak, jutros oko 9,10 u Gornjostupničkoj ulici, kod benzinske postaje Europamil došlo je do sudara kamiona i automobila marke Yugo, čiji vozač je na mjestu poginuo. Očevid je još u tijeku.

HAK također upozorava na krajnji oprez u vožnji zbog opasno skliskih kolnika i kiše koja se ledi u dodiru s tlom, osobito na širem području Zagrebačke i Karlovačke županije te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Posebno je opasno na dionici autoceste A 1 od Bosiljeva do tunela Mala Kapela, te autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Bosiljeva do tunela Čardak.

Tportal.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.