Leon Karačić-Kresina najbolji na Balkanu

leon_karacic_kresina_2014_makedonijaProteklog se vikenda u makedonskom Kruševu održalo 9. prvenstvo Balkana u amaterskoj radiogoniometriji (ARG) na kojem se okupilo 80-tak ponajboljih goniometrista iz osam balkanskih zemalja. Po zanimljivom makedonskom terenu u kategoriji do 19 godina najviše se istaknuo žminjac Leon Karačić-Kresina, član Radiokluba “Pazin”, koji je u dva traženja ostvario ukupno najbolje vrijeme s 9 pronađenih odašiljača u 138 minuta.

Tri minute iza njega drugo je mjesto osvojio Tzenko Tsenkov, a trinaest minuta nakon Marko Kužner iz Slovenije. Nakon nekoliko tehničkih pehova na posljednjim međunarodnim natjecanjima, Leon je odradio dvije odlične utrke i pokazao zavidno umijeće goniometriranja.

Od ostalih hrvatskih predstavnika prva mjesta osvojili su još Luka Par iz Ludbrega u kategoriji do 16 godina iz Ludbrega, te Vladimir Vinko iz Murskog Središća u kategoriji do 60 godina. Ukupno su najuspješniji bili slovenski predstavnici sa četiri prva, tri druga i tri treća mjesta. Iduće veliko natjecanje – svjetsko prvenstvo, održava se od 6. do 13. rujna u Kazahstanu, no Hrvatska prema svemu sudeći neće imati predstavnike na tom natjecanju, čime je ovogodišnja sezona ARGa za naše goniometriste završena.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.