Likovna kolonija i izložba „Kist u Kupi“

2U Brodu na Kupi od 26. do 28. srpnja održati će se likovna kolonija „Kist u Kupi“ u organizaciji Etno udruge „Prepelin’c“ iz Delnica i Muzeja lovstva, šumarstva i ribolova „Kaštel Zrinskih“. Na likovnoj koloniji sudjelovati će priznati umjetnici s područja Istre i Kvarnera: Đanino Božić (Novigrad), Mirjana Matić (Višnjan), Miljenka Šepić (Opatija), Nataša Bezić (Buje) i Elvis Berton (Pazin), koji će boraviti i stvarati u Vili Jeleni, jedinoj seoskoj vili na tom području koju je 1924. godine, 30 metara od rijeke Kupe, sagradio bogati povratnik iz Amerike i posvetio svojoj supruzi Jeleni.

Radove inspirirane rijekom Kupom i ljepotama Gorskog kotara, nastale na likovnoj koloniji, umjetnici će predstaviti na zajedničkoj izložbi u Muzeju „Kaštel Zrinskih“ u Brodu na Kupi, u nedjelju 28. srpnja u 18 sati. Program otvorenja izložbe upotpuniti će poznati goranski književnik i kantautor Davor Grgurić, koji će kazivati svoje stihove i izvesti nekoliko autorskih skladbi. Izložba će biti otvorena do 03. kolovoza.

O autorima:

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na devetnaest samostalnih i više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper, Piran (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi i stvara u Pazinu.

Nataša Bezić rođena je u Kopru. Osnovnu školu pohađala je u Bujama, a srednju u Rijeci, gdje 1984. godine upisuje Pedagoški fakultet – Likovnu kulturu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture. Bavi se slikarstvom, pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama, gdje živi i stvara. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Puli od 2001. godine.

Đanino Božić (Pula, 1961.) slikar, kipar. Diplomirao je likovne umjetnosti (skulpturu) na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Samostalno izlaže od 1986., a od 1985. sudjeluje na brojnim skupnim izložbama i projektima suvremene umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu. Bavi se i crtežom, knjigama umjetnika, instalacijama i ambijentima. Živi i djeluje kao samostalni umjetnik u Novigradu i Labincima.

Mirjana Matić rođena je u Puli 1955.godine. Školovala se u Višnjanu, Poreču i Rijeci. Završila je studij likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Rijeci. Radila je kao nastavnik likovnoga odgoja u više škola u Istri. Organizirala je i vodila pedagoške slikarske i grafičke radionice u vlastitom ateljeu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada. Članica je HDLU-a Pula. Živi i radi u Višnjanu.

Miljenka Šepić rođena je 1955. u Opatiji. Diplomirala je 1978. na Odjelu za likovnu umjetnost Pedagoške akademije u Rijeci. Diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Carmela Zottija na Accademiji di Belle Arti u Veneciji 1985. godine. Stručno se usavršavala na Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste u Stuttgartu 1987/ 88. Godine. Studijski boravila u Cite internationale des Arts u Parizu 1999., 2000. i 2004. godine. Od 1985. djeluje kao samostalna umjetnica. Živi i radi u Opatiji.

parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.