Limena glazba i Pazinci javno se vole

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert Limene glazbe Pazin, koji se po petnaesti put održao sredinom tjedna u velikoj dvorani Spomen doma, bio je ujedno oproštajni koncert dosadašnjeg dirigenta pazinskih limenjaka Roberta Rosande.

Odlazak maestra s mjesta dirigenta, zbog osobnih razloga, bila je prilika da mu se predsjednik Limene glazbe Branko Družeta, dogradonačelnik Ivica Gržinić te vjerna pazinska publika zahvale na desetogodišnjem predanom radu kojim je pazinsku Limenu glazbu doveo u sam glazbeni vrh. Sama zahvala bila je vrlo emotivan trenutak jer su pazinski limenjaci pod vodstvom maestra Rosande dosegli veliku popularnost, pa se i promjene teško primaju. No, Rosanda ostaje u Limenoj glazbi Pazin kao klarinetist, a nadahnuti nastup novog dirigenta Miloša Pernića pokazuje da će limenjaci nastaviti s kvalitetnim izvedbama.

Koncert su otvorili s prigodnim božićnim pjesmama da bi zatim prešli na ABBA-u, bila je tu odlična izvedba završnog kola “Era s onoga svijeta” Jakova Gotovca, kao i valcer “Na lijepom plavom Dunavu” Johanna Straussa mlađeg te koračnica “Radetzky marsch” Johanna Straussa starijeg. valja pohvaliti i dobru suradnju između orkestra i publike koja je pojedine pjesme podržavala aplauzom.

Nastupila je i gostujuća ženska vokalna skupina Lanišće, poznata po tradicijskom dvoglasnom stilu pjevanja koje se izvodi skupno, a karakteristično je za Ćićariju. Koncert je uspješno vodila Helena Funčić Šipraka, koja je pri kraju zaključila da se Pazinci i Limena glazba i dalje javno vole, s time se možemo u potpunosti složiti.

Glas Istre, 31. prosinca 2011.

1 komentara na “Limena glazba i Pazinci javno se vole”

  1. Ja napisao:

    Sve ok osim onih iz Lanišća.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.