Limenjaci poklonili koncert za dan Grada

Jednosatni koncert koji Limena glazba Pazin priredi povodom dana Grada već je prerastao u tradiciju. Danas su za pazince na gradskom Trgu slobode odsvirali nekoliko skladbi iz svog repertoara, a u goste su pozvali dva sastava svirača na violin, triještinu i bajs.

Koncert su, nešto prije 10 sati, otvorili maršem Olimpia, nakon čera im se pridružio dirigent Robert Rosanda te su uz njegovo ravnanje izveli Abba gold i Jadranske valove. Uslijedili su prvi gosti, Duško Anđelini na triještini i Miloš Pernić na bajsu, koji su odsvirali tri starinske istarske pjesme, na način kako se to nekad izvodilo na ova dva instrumenta.

Tridesetak limenjaka zatim je odsviralo Gershwin story i splet skladbi s Melodija Istre i Kvarnera u zanimljivom aranžmanu za limenu glazbu. David Ivić, Denis Grabar i Miloš Pernić, njihovi drugi gosti, zatim su na dvije violine i bajs odsvirali neke starinske i neke autorske skladbe.

Za kraj je Limena glazba Pazin ostavili polka potpuri, splet skladbi slovenskih majstora Ansambl Avsenik.

Iako bi se očekivalo da će Pazinci doći podržati svoje sugrađane i nagraditi njihov trud i dobru svirku, odaziv publike bio je lošiji nego proteklih godina.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.