LINDARSKI KRIŽ: Nova pazinska slatka točka

Novu slatku točku dobio je Pazin ovog vikenda otvorenjem slastičarnice Antica na Lindarskom Križu. Smještena je odmah uz proizvodni pogon slastičarskog obrta Antica, vlasnice Alide Vadanjel, a za razliku od prodavaonice u Pazinu gdje se kolači mogu samo kupiti, ovdje na Lindarskom Križu može se sjesti i kušati ih na licu mjesta, pa i popiti kavu ili neki drugi napitak.

Nova pazinska lokacija za slatku marendu nalazi se malko izvan grada, ali na prometno frekventnom i atraktivnom položaju. U ponudi je sam redovit asortiman od nekoliko desetaka vrsta malih kremastih i suhih kolača, raznolik izbor torti po kojima je obrt Antica nadaleko poznat, i nezaobilazni tradicijski istarski kolači, među njima i “pazinski cukerančić” koji je inicijativom i Alide Vadanjel nedavno zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

U toplije doba godine gosti će moći sjesti i na terasu ispred slastičarnice, a prilika za slatki predah zasigurno će privući i turiste koji tijekom sezone obitavaju u brojnim smještajnim objektima u široj okolici.

Davor Šišović
https://www.glasistre.hr/gastro/lindarski-kriz-nova-pazinska-slatka-tocka-615413

2 komentara na “LINDARSKI KRIŽ: Nova pazinska slatka točka”

  1. Anonimno napisao:

    bravo za Anticu

    puno njih se sprda na račun nje i njenih slastica, ali ona uporno dela, gura napred, svagderi se pojavljuje, stalno neki noviteti u ponudi i djelatnostima… tako se dela!

  2. Anonimno napisao:

    Bravo Antica!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.