Linux i ostali programi otvorenog koda – što, zašto, kako?

linuxping.jpgKatoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka poziva vas na javno predavanje Linux i ostali programi otvorenog koda – što, zašto, kako? koje će u srijedu 23.2.2011. s početkom u 17:00 u Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji u Pazinu održati Ivan Guštin, dipl. ing. elektrotehnike i poduzetnik na području informatike.

Predavanje će se održati povodom 9. obljetnice smrti mons. Antuna Heka, velikog promicatelja informatizacije školstva.

Predavanje će pojasniti što je Linux i kakvi su to besplatni računalni programi “otvorenog programskog koda” koji mogu zamijeniti Microsoft Windows, Internet Explorer, Word, Excel, Powerpoint i druge raširene programe.

Navest će se tehničke, ekonomske, obrazovne i druge prednosti takvih programa, mane i zablude te referentni primjeri primjene u svijetu i u Hrvatskoj.

Prikazat će se mogućnosti i razlozi njihova korištenja na poslu, kod kuće i u obrazovanju. Predavanje je namijenjeno prosječnim svakidašnjim korisnicima osobnih računala svih uzrasta i zanimanja i ne pretpostavlja nikakvo tehničko predznanje.

O predavaču

Ivan Guštin je diplomirao na FER-u 1993. i 16 godina privatni je poduzetnik na području informatike. Više od 13 godina bavi se Linuxom i ostalim programima otvorenog koda koje primjenjuje u osobnom radu i informatičkim rješenjima za poslovne, obrazovne i kućne korisnike. Član je Hrvatske udruge Linux korisnika čiji je potpredsjednik bio 8 godina. Održava Linuxove tečajeve, posjeduje Linuxove certifikate te desetak godina sudjeluje kao predavač na raznim stručnim konferencijama i okupljanjima (Linux konferencija u Zagrebu, KOM u Opatiji, Linux konferenca u Portorožu, Oracle konferencija u Rovinju, IT Showoff u Zagrebu, FOI Varaždin, Poslovni salon u Zagrebu, Slobodni festival u Čakovcu i dr.).

7 komentara na “Linux i ostali programi otvorenog koda – što, zašto, kako?”

 1. cyberchurch napisao:

  Besplatne računalne programe promovira poduzetnik na području informatike…

 2. Shjora napisao:

  Hvalevrijedna inicijativa. Ivane,samo naprijed!

 3. putnik napisao:

  napokon nešto takvo u Pazinu

 4. sjor_putnik napisao:

  svi smo to čekali godinama, još od 1991. godine kada je Linux nastao.

 5. hitech napisao:

  bravo! pazinu fali predavanja tehnicke tematike.

 6. brambulj napisao:

  vrlo zanimljivo i poučno
  čestitam!!!

 7. super napisao:

  kemu da se javin da mi instalira linux?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.