Lipanj mjesec pun aktivnosti mladih pazinskih košarkaša

U kategoriji dječaci Pazinci su pobjedom nad Pulom 1981 osigurali prvo mjesto i plasman u završnicu Istarske lige. Nažalost na otvorenom prvenstvu Hrvatske ozljede su spriječile Pazince boljeg plasmana, ali olimpijski moto važno je sudjelovati i stjecati dragocjeno iskustvo ovaj put je došao do izražaja.

Predkadeti nakon što su osvojili u Kastvu 10. Zekin trofej osvojili su u razmaku dva tjedna u Kraljevici i Kvarner cup. Prvi dan uvjerljivo su dobili Kraljevicu sa 95-8. Drugi dan bio je odučujući jer su protiv mađarskog Ziros academy tri četvrtine bili u zaostatku za sedam koševa nikako se ne snalazeći protiv “rukometnog presinga”. U zadnjoj četvrtini promijenili su obranu i nakon velike borbe zahvaljujući mvp turnira Mateju Oplaniću koji je postigao zadnjih koševa došli do 37-32 vrijedne pobjede. Popodne nakon zasluženog kupanja odigrali su prijateljsku utakmicu protiv godinu dana starijih Sokola iz Praga ( utakmicu je sudio Vladimir Vyoral,ex češki reprezentativac iz 1985 u generaciji Brabeneca i Kropilaka.. koji je član stručnog stožera Sokola ) ali se nije vodio zapisnik. Zadnjeg dana turnira pobijedili su i vršnjake riječkog Svetog Mateja sa 50-13 i sa tri pobjede iz tri utakmice došli do prvog mjesta i pobjedničkog pehara te zlatnih medalja. Pored najboljeg strijelca Nike Andrilovića i spomenutog Mateja treba istaći sve igrače koje su se borili za svoj klub na ova dva turnira a to su Luka Guštin, Tomas Belina, Damjan Dušković, Petar Rabac, Domenik Milohanić, Rafael Levak, Leon Travalja, Erik Štefanić, Massimo Ivić i Loren Sloković.

Finale Istarske kadetske lige donijelo je odličnu utakmicu uz odlično suđenje perspektivnog sudačkog para Đuraki – Koraca. Pazinci su znali da imaju u rosteru sedam do devet igrača u odnosu na pulsku petorku i cilj je bio jasan igranje četrdeset minuta agresivno po cijelom terenu. Prvih pet minuta domaći su impresionirani važnosti utakmice promašuju zicere i gosti vode pet razlike. Bilo je puno grešaka i u obrani jer se nisu poštivali principi kolektivne obrane. Izmjenom obrane čovjek na čovjeka u zonski presing donosi 10-0 Pazincima, ali raspoloženi trio Gustovarac – Sošić- Veljković tricama ( ukupno 12 u cijeloj utakmici!) vraća goste i na poluvremenu domaći vode sa dva razlike. U drugom poluvremenu domaćini pojačavaju ritam u obrani i zonskim presingom tjeraju goste na pogrešna dodavanja te u svakoj četvrtini postižu po 25 koševa i uz igranje svih igrača dolaze na kraju do konačnih 85-59. U izboru između playmakera Luke Zajca koji je kao kapetan primio pehar i Gvida Guština koji je bio najbolji skakač odlučivale su nijanse jer su postigli i isti broj od 27 koševa i na kraju je Gvido primio pehar za MVP igrača iz ruku predsjednika KSIŽ Željka Dundovića.

Povodom dana grada Pazina odigrala se završnica takmičenje lige u mini košarci Pazinštine uz sudjelovanje dvije ekipe Pazina, Tinjana, Karojbe, Svetog Petra u Šumi i ŽKK Pazin. U predigri odigrali su još mlađe tri ekipe. Rezultati su bili u drugom planu, svi učesnici dobili su medalje, a treba napomenuti da je Pazin uzvratio Tinajnu za poraz prigodom dana njihove općine. Šlag večeri je bila utakmica mama u kojoj su igrale “gazdarice” protiv “amazonki”. Nakon toga su igrali tate “papučari” protiv “cavatara”, a onda su združenim snagama mame igrale utakmicu protiv tata. Nakon dobre zabave i mlađi i malo stariji su otišli na okrijepu jelom i pićem. U subotu popodne se u Pazinu uistinu živjela košarka čime se još jednom dokazalo da je u odnosu na broj stanovnika Pazin najkošarkaškiji istarski grad! Zapisnički stol i suci bili su iz redova dječaka, kadeta i predkadeta, a organizatori su bili trenrski trio mlađih kategorija Dario Lukšić, Nevio Ferenčić i neumorna Tanja Ančić!

Međutim aktivnosti se i dalje odvijaju sve mlađe kategorije sudjelovali su na Sportskim igrama mladih, dječaci vrijedno treniraju, neki će sudjelovati i na županijskom kampu u Puli, a neki na kampu HKS-a u Biogradu na moru.

KK Ghia Staff

1 komentara na “Lipanj mjesec pun aktivnosti mladih pazinskih košarkaša”

  1. Anonimno napisao:

    Čestitke na dobrim rezultatima mladim pazinskim košarkašima ali zanima me zašto se rezultati mlađih kategorija nogometaša NK PAZINKE vrlo rijetko ili uopće ne spominju na vašim stranicama? Imaju i oni vrlo naporne sezone i odricanja te također igraju na mnogobrojnim turnirima pa bi bilo lijepo da građane informirate i o tome. Zasluzili su…

    Pozdrav

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.