‘‘Ljubavna odiseja’’ Tatjane Božić u Spomen domu Pazin

dvorana_spomen_dom”Ljubavna odiseja”, gorko-slatka dokumentarna komedija o 20 godina ljubavnih (ne)uspjeha redateljice Tatjane Božić trenutno se može pogledati u hrvatskim  kinima u distribuciji Restart Labela, a u četvrtak njezin film imaju priliku pogledati i u Spomen domu Pazin od 19 sati.

Poput lika Billa Murraya u filmu ‘Slomljeno cvijeće’ Jima Jarmuscha, redateljica Tatjana Božić odlučila je posjetiti svoje bivše ljubavi. Naoružana kamerom i gomilom hrabrosti, Tatjana započinje svoju ljubavnu odiseju diljem Europe, od Moskve, Londona i Hamburga do Zagreba, u želji da otkrije zbog čega je svaka njezina dosadašnja veza propala. No, hoće li joj to pomoći da spasi vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom?

Pavel je bio njezina prva ozbiljna ljubav. Ostavio ju je radi žene koja se također zove Tatjana. Tri tjedna kasnije upoznala je tajnovitog i produhovljenog glumca Alekseja. Ta je veza završila udarcem. Šarmantni Nijemac Frank uzeo je ecstasy, nakon čega mu se otvorio um pa za nju u njegovom svijetu više nije bilo mjesta, a engleski činovnik Jacob, koji se niti ne sjeća da ju je zaprosio, ostavio ju je jer se nije svidjela njegovoj majci. Zbog Zagrepčanina Vjerana zapostavila je uspješnu karijeru, a ta se veza počela gasiti onoga trenutka kad u njoj više nije bilo problema…

Film ‘Ljubavna odiseja’ imao je svjetsku premijeru na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. Prikazan je i na ZagrebDoxu, na Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio posebno priznanje, na Liburnia Film Festivalu u Ičićima, gdje je nagrađen za režiju i montažu te na festivalu LET’S CEE u Beču gdje je također osvojio posebno priznanje. Produkciju potpisuje tvrtka Witfilm (Nizozemska), a koproducenti su IKON (Nizozemska), Factum (Hrvatska) i Zelovic Productions (Nizozemska).

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.