Lovely Quinces u petak u Bunkeru

lovely_quinces_2014Ovoga vas petka u Bunkeru očekuje glazbeno iznenađenje u obliku dvadesetdvogodišnje splitske kantautorice koja se već može pohvaliti nastupima u SAD-u, Kanadi, Austriji i naravno Hrvatskoj. Dunja Ercegović aka Lovely Quinces prošle je godine izdala debitantski album “No room for us”, s kojim je predstavila 5 pjesama i gostovala na naslovnici Rolling Stone magazina. Osim nje, petak navečer će nastupiti i Elephant and the Moon. Ulaz je slobodan, koncert počinje u 21 sat, a više pročitajte u nastavku.

Dunja Ercegović izdala je svoje prve pjesme krajem 2012. godine pod imenom Lovely Quinces. “Wrong house” pokrenuo je veliki interes u Hrvatskoj početkom 2013. godine, nakon čega su uslijedili mnogi nastupi. Lovely Quinces je do sada odsvirala 20tak nastupa u Hrvatskoj prošle godine. Debitantski album “No room for us” objavljen je 20. rujna 2013., a sadržava 5 pjesama koje su dostupne online. Lovely Quinces bila je predgrupa Kurt Vile & The Violatorsima u Zagrebu, nastupala je sa Omarom Torrezom u Zadru u srpnju, nastupala kao predgrupa Tame Impalae u Sloveniji u kolovozu, te kasnije nastupala kao predgrupa za Skunk Anansie, Triggerfinder, Morcheebu. Prve međunarodne nastupe imala je krajem prošle godine u Beču, Chicagu, New Yorku i Torontu gdje je svojom izvedbom američkog folk-rocka uspjela zainteresirati lokalno stanovništvo, što je, kako mlada glazbenica kaže, “kao da Eskimima prodaješ snijeg”.

Pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno s ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Ljenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sjedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko djevojčinih ramena, dok se natječu tko će od njih prvi vidjeti zvijezdu padalicu u toploj ljetnoj noći. Nakon velike ljetne turneje koja je, između ostalog, uključivala nastupe u Beogradu, Sarajevu i na šibenskom Terraneo festivalu te izdavanja prvog singla “The night is catching up with me”, publici je predstavljen drugi singl – pjesma “The Good Life”. Odnedavno je bend proširen u punu postavu, koju uz Petra Vranića čine Andreja Pančur, Mislav Vidaček i Sven Vranko.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.