Lovrečko groblje proširiti europskim novcem

2Na posljednjem zasjedanju općinskog vijeća Svetog Lovreča Toni Jurcan (IDS) reaktivirao je vijećnički mandat koji je pred nešto manje od godinu dana iz osobnih razloga stavio u mirovanje.

U međuvremenu ga je zamjenjivala vijećnica Luana Štifanić s liste iste političke stranke. Vijećnici su donijeli izmjene programa upravljanja općinskim nekretninama iz razloga da tri zemljišne čestice na području Belveder koje su dosad bile namijenjene prodaji prenamjene za izgradnju doma Dobrovoljno vatrogasnog društva Sveti Lovreč.

Izgradnja zgrade doma u listopadu će općina prijaviti na europske fondove. Budući da dosadašnja odluka o komunalnom doprinosu nije obuhvaćala zgrade izvan građevinskog područja, njenim je izmjenama odlučeno da će općina ubuduće biti dužna izgraditi cestu do građevine, ali ne i preostalu komunalnu infrastrukturu.

Također su u odluku uvrštena kamp odmorišta od kojih je u izgradnji jedino zasad ono u Selini. Za provođenje deratizacije i dezinsekcije javnih površina na području općine između tri ponude odabrana je ona najpovoljnija Eko-servisa Matić iz Pazina koja na godišnjoj razini iznosi 11.400 kuna bez PDV-a.

Isti je obrt odabran za uklanjanje nepoželjne vegetacije, a ugovorena cijena iznosi pola kune po četvornom metru. Za razvoj sustava javne odvodnje građani općine će ubuduće plaćati dodatnih kunu po kubiku potrošene vodovodne vode ako se nalaze u zoni Svetog Lovreča, a pola kuna ako se nalaze izvan te zone.

Pokrenut je postupak izrade strategije razvoja općine potrebne za prijavljivanje projekata na europske fondove, a prvi će potez biti prikupljanje ponuda za njenu izradu. Vijećnici su dali suglasnost za projekt proširenja lovrečkog groblja što se također planira kandidirati na europski Program ruralnog razvoja kroz mjeru “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.