Luciano Žufić SDP-ov kandidat za načelnika Žminja

luciano_zufic_2013Luciano Žufić, sadašnji zamjenik načelnika Općine Žminj Alda Bančića, koji mu je oduzeo ovlasti zbog nepravilnosti utvrđenih tijekom provođenja programa asfaltiranja, bit će kandidat za načelnika Općine na predstojećim izborima. Svoju je kandidaturu objavio danas u Čakavskoj kući, a s njim je bio i tajnik žminjske organizacije SDP-a Dražen Galant.

– Politika izvan Žminja i Žminjštine nas ne zanima. Tijekom četiri godine narod je mogao vidjeti kako radim, da sam prisutan i da sam kad je god to bilo moguće pomagao. Htio sam dati više, no nisam imao veće ovlasti. U meni su vidjeli protivnika te mi skinuli ovlasti. Birači će sami odlučiti, a jamčim rad, rad i rad, rekao je Žufić, sadašnji predsjednik Općinske organizacije SDP-a Žminj.

Podsjetio je da je 2009. aktualni načelnik Bančić potpisao ugovor da će biti SDP-ov kandidat, no unatoč tome što ga je izabrao narod, što je imao čistu prošlost i visoko obrazovanje, ubrzo se utvrdilo da nije zadovoljio te da ga karakterizira nerad.

– Bančić je u međuvremenu i izbačen iz SDP-a pa smo morali tražiti novog kandidata, a mene su podržale lokalna i županijska organizacija, kao i središnjica u Zagrebu, rekao je Žufić.

Iako nije htio još otkriti programe, rekao je da će se baviti  rješavanjem statusa vrtića koji nije u vlasništvu Općine, Malenice koja je pod hipotekom te industrijske zone koja i dalje nema građevinsku dozvolu.

Naglasio je da će na listi biti i šest žena, čime se približavaju zakonskoj kvoti, te da će njegova zamjenica najvjerojatnije biti žena.

Rad Jedinstvenog upravnog odjela i djelatnika vlastitog pogona za komunalne djelatnosti, bivše zaposlenike tvrtke Žminj, ocijenio je prolaznom dvojkom te naglasio da će ako on dođe na vlast, svi morati početi raditi ili će biti sankcionirani.

– Žminj je posljednjih 20 godina sustavno uništavan od politike samih Žminjaca i želimo to promijeniti, zaključio je Žufić te je naglasio da će kao organizacija poduprijeti Damira Kajina za župana jer od sadašnje vlasti nisu dobili ništa.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.