Luka Rigo najbolji u klasi juniora

U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Grožnjan 5. rujna je na brdima oko Tribana održana prva brdsko-biciklistička utrka XCO Izgubljena ovca. Vozilo se po sunčanom vremenu na 5.3 km kružnoj stazi na području oko Parenzane. Utrka nosi zanimljiv naziv “Izgubljena ovca” iz razloga što se na tom području pase stado ovaca, koje su stvorile veći dio trase, a normalno je da koja ponekad i zaluta. Utrka je ove godine bila rekreativnog karaktera, pa se nije bodovala za prvenstvo Hrvatske.

Inače samoj utrci prisustvovalo je šezdesetak natjecatelja u devet kategorija, najbrojnija je bila kategorija rekreativaca. Osim samih natjecatelja bilo je i dosta posjetitelja koji su došli se upoznati sa samim događajem, pošto je na području Bujštine takva vrsta natjecanja novitet.

Na novoj stazi najbolje se snašao Sanjin Sirotić (BK Buzet) koji je ujedno osvojio i prvo mjesto u najjačoj Elite klasi. Drugo mjesto zauzeo je Luka Rigo (BK MTB Istra-Pazin) koji je ujedno bio najbolji u klasi Juniora. Treće mjesto osvojio je Marko Piuka (BBK Grožnjan) inače drugi u klasi Elite.

Antonela Ferenčić iz pazinskog MTB Istra bila je najbrža u ženskoj konkurenciji. Njezine klupske kolegice Iva Božac i Tihana Ujčić zauzele su 2. odnosno 3. mjesto u ženskoj konkurenciji.

U klasi Sport najbrži je bio Željko Ujčić (BK MTB Istra-Pazin), ispred Mateja Primožća (BK Kvarner) i Sebastiana Nicolettija (BK Buzet).

Veljko Brajković (BK MTB Istra-Pazin) slavio je u konkurenciji vaterana, dok je njegov klupski kolega Mauro Hek zauzeo treće mjesto. Drugo mjesto u istoj klasi osvojio je Tino Smoković iz Pazina.

Izvrstan dan za pazinske bicikliste potvrdio je pobjedom u kadetskoj konkurenciji Paolo Rigo.

Pazinski biciklisti bili su najbrži i u klasi Početnik A. Prva tri mjesta zauzeli su redom: Sandi Bažon, David Ferenčić i Luka Kišić, dok je u klasi Početnik B prvo mjesto pripalo Karlu Brajkoviću.

Buzetski biciklisti Nenad Krstić i Aleš Nežić bili su najbrži u konkurenciji rekreativaca. Dražen Vidaković, član Biciklističkog kluba Bujština zauzeo je treće mjesto u istoj klasi.

Cjelokupni događaj prošao je bez većih problema i ozljeda osim bezbroj probušenih guma, ali na kraju glavno je bilo druženje i razmjena iskustva sa staze uz topli tanjur gulaša od gljiva.

Ovo je bila prva u nizu mnogo utrka koje se nadamo da će naš klub organizirati, a sljedeći ispit biti će nam organizacija jednog kola Zimske MTB Lige.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.