LUNA.TIC: 20 godina duga glazbena priča iz Pazina

lunatic.jpgPazinski glazbeni sastav kojeg čine pjevač, gitarist, trubač i tekstopisac Vilim Marcan i basist, tekstopisac i skladatelj Damir Golob, koji čine okosnicu benda LUNA.TIC u travnju su 2010. godine snimili svoj prvi glazbeni album pod nazivom “Nevergreen”. Okosnicu i osnivače grupe “LUNA.TIC” čine Vilim Marcan i Damir Golob, čije zajedničko djelovanje započinje još 1987. godine, mada su i ranije nastupali u drugim grupama.

Tijekom godina mijenjali su se gitaristi, bubnjari i klavijaturisti, no Vilim kao gitarist i vokal i Damir kao basist i vokal ostaju zajedno do danas i sada djeluju pod imenom “LUNA.TIC”.

Nakon dugog niza godina izvođenja tuđih pjesama 2005. godine nastupaju pod imenom grupa “Luna” na festivalu “Grobnička skala” sa pjesmom “Tango” za koju je stihove i glazbu napisao D. Golob, a aranžman A. Tarticchio te konačno u mjesecu travnju 2010. godine objavljuju svoj prvi samostalni album “Nevergreen”. Album sadrži 10 pjesama čiji su tekstovi pretežno na čakavštini, zabavnog su karaktera, a govore o ljubavi, moru. Pjesme s albuma se mogu poslušati na službenim stranicama skupine LUNA.TIC.

Grupu “LUNA.TIC” ne možete čuti uživo jer su aktivni članovi samo Vilim i Damir, no možda u budućnosti nađu bubnjara i klavijaturistu koji “slično gledaju na svijet” pa tako u neko skoro vrijeme budete u mogućnosti čuti pjesme s ovog albuma, a još i neke druge, na nekom njihovom koncertu.

barkun.hr

1 komentar na “LUNA.TIC: 20 godina duga glazbena priča iz Pazina”

  1. davor napisao:

    Jebenti pismenost!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.