LUNA.TIC ima album

Pazinski glazbeni duo kojeg čine pjevač, gitarist, trubač i tekstopisac Vilim Marcan i basist, tekstopisac i skladatelj Damir Golob, koji čine okosnicu benda LUNA.TIC snimili su nedavno svoj prvi glazbeni album pod nazivom “Nevergreen”.

– Zbog financijske situacije promociju albuma odradujemo po radijskim postajama, a svatko tko želi može nas poslušati na našim internetskim stranicama www.lunatic-pazin.com, kaže Damir Golob iz Berma koji je glazbenu suradnju s Marcanom počeo još 1987. godine. Tijekom godina svirki na ljetnim terasama, svatovima, maškarama, sajmovima i pučkim feštama, mijenjali su gitariste, bubnjare i klavijaturiste, da bi konačno 2005. godine prvi put javno nastupili na festivalu Grobničkaskala s pjesmom “Tango” za koju je stihove i glazbu napisao Golob, a aranžman Angelo Tarticchio.

Novi album sadrži deset pjesama čiji su tekstovi pretežno na čakavštini središnje Istre, zabavnog su, kao i emotivnog karaktera, a govore o ljubavi, moru, feštama… Autor većine stihova i glazbe je Golob, otpjevao ih je Marcan (ujedno i izvršni producent), dok aranžmane potpisuju priznati glazbenici: Aleksandar Valenčić, Aida Vidan, Angelo Tarticchio i Igor Lesica. U pojedinim su skladbama gostovali istarski glazbenici: pjevačica Marina Mejak, klapa Teran iz Trviža te Klaudio i Mladen Radolović (roženice) iz dua Magnolija u skladbi “Rock and roll na Učki” u kojoj je taj tradicionalni istarski instrument stavljen u “netipičan glazbeni kontekst rock and rolla”.

Naslovnu stranu albuma osmislio je poznati hrvatski multimedijalni umjetnik Ivo Vrtarić. Premda se pjesme s albuma još nisu ni pošteno izvrtile na radijskim postajama glazbeni dvojac već priprema novi album. Živu svirku zasad ne planiraju, ali i ne isključuju u slučaju da pronadu bubnjara i klavijaturista sličnog glazbenog svjetonazora.

Anđelo Dagostin / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.