Majstorije najbolje pazinske generacije

(Glas Istre, 19.5.2011) Humanitarni memorijalni nogometni turnir veterana “Branko Legović Pićin” prvi će se put održati u subotu na Gradskom stadionu s početkom u 17.30 sati. Nastupaju veterani nogometnih klubova Koprivnica, Sveti Lovreč i Pazin, koji cijelo desetljeće dominiraju regionalnim veteranskim ligama.

Riječ je o najuspješnijoj generaciji u povijesti pazinskog nogometa koja je NK Pazinku svojedobno dovela do prve Hrvatske nogometne lige. Tako će publika imati priliku ponovo vidjeti nogometne majstorije Maura Tomišića, Marinka Foška, Deana Mostahinića, Klaudija Zgrablića, Irenka Jurića i ostalih Pazinkinih igrača koji su obilježili hrvatske nogometne devedesete.

Turnir se održava u znak sjećanja na lani preminulog sportskog direktora NK Pazin Veterani Branka Legovića. Tijekom 20 godina bio je igrač tog veteranskog tima, prethodno i dugogodišnji igrač NK Slobode iz Katuna Trviškog, a građani Pazina i šire pamtit će ga po visokim ljudskim kvalitetama. Osim evociranja uspomena na dobrog duha grada, prikupljat će se novac za njegovu obitelj koja se našla u nezavidnoj financijskoj situaciji.

– Svaka rečenica mu je bila vic ili štos i s njim je uvijek bilo veselo. Nema utakmice da ga se ne sjetimo, ali ne samo mi veterani, već i u gradu, gdje god je došao, ljude je nasmijavao tako da je ostao u srcima svih Pazinjana, kaže organizator dogadanja, tajnik NK Pazin Irenko Jurić, dugogodišnji igrač Pazinke, pulske Istre, Rijeke i porečkog Jadrana, koji očekuje veliki odaziv gradana. U stanci izmedu utakmica mali će nogomet odigrati polaznici Dječjeg vrtića “Olga Ban” u kojem je Legović radio kao kućni majstor.

Ulaznice se neće naplaćivati, ali će se zato prikupljati donacije za koje će donatori primiti spomen- fotografiju.

Glas Istre, 19. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.