Makedonska večer u Tinjanu

TinjanNastavljajući višegodišnju suradnju, minule su subote u konobi Na kapeli u Tinjanu zajednički koncert održali ovdašnje Folklorno društvo Kumpanija kosirići te plesači, pjevači, svirači i pjesnici iz Makedonskog kulturnog društva Sv. Kiril i Metodij iz Pule, uz još nekoliko gostiju.

Ovaj je program, uz prilog produbljenju suradnje Tinjanaca s Makedoncima i iz Istre i iz Makedonije, jer Općina Tinjan je odnedavno zbratimljena s makedonskom Općinom Kruševo, ujedno i doprinos obilježavanju Dana Koče Racina u Istri, manifestacije koja se tradicionalno održava svake godine u prosincu.

U čast velikog makedonskog pjesnika, njegove su stihove na tinjanskoj priredbi čitale Violeta Juvan i Milena Zlateska. Pjesnički doprinos večeri dali su i Valerio Orlić iz Rijeke te Istrijan Drago Draguzet, koji se osim stihovima predstavio i domaćom pjesmom.

U ime gostiju iz Pule, Makedonaca koji već niz godina žive u Istri, domaćinima se na gostoprimstvu zahvalio predsjednik društva Sv. Kiril i Metodij Todor Brdarski.

Odjeveni u živopisne makedonske narodne nošnje, članovi ovog društva glazbom su podsjetili na ljepote svoje domovine, a na kraju atraktivnog programa se i zaplesalo.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.