Mali kanat u 11. izdanju

mali_kanat_2011.jpgMinutom šutnje u čast bardu istarske zborske, instrumentalne i zabavne glazbe Nellu Milottiju, u petak je u pazinskom Spomen domu otvoren 11. susret pjevačkih zborova djece i mladeži “Mali kanat”. U svom jedanaestom izdanju “Mali kanat” okupio je pet dječjih zborova iz Istre i Kvarnera.

Nedugi, ali živahan i raznovrstan program je obuhvaćao skladbe pisane za dječje zborove ali i one za odrasle, skladbe u duhu istarskog melosa ali i evergrine te zabavne i narodne pjesme s drugih meridijana. Prvi se predstavio pjevački zbor “Lastavice” Osnovne škole Šijana iz Pule, kojim je dirigirao Branko Pernić s tri pjesme, a u njihovu je nastupu posebno simpatično bilo čuti prijelaz s arfičke narodne pjesme na istarski balun. Slijedio je zbor Osnovne glazbene škole pri Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu kojim je dirigirao Karim Brković. Pazinci su obrnuli svoje glazbeno putovanje u odnosu na Puljane: počeli su s Ivanom Matetićem Ronjgovim, a završili s “On the sunny side of the street”.

Dječji zbor Tratinčice iz privatne osnovne glazbene škole Aleksandre Jug Matić iz Rijeke, kojim je dirigirala Suzana Matušan također je uz ostalo, nastupio s Ronjgovim, a kao da se radi o nekom nadmetanju (na “Malom kantu” nema ocjenjivanja i nema nagrada) i Dječji pjevački zbor Mići Boduli iz Krka, pod ravnanjem Karmele Vajdoher Žilić, pjevao je jednog Ronjgova i još tri druge skladbe. Jedanaesti “Mali kanat” zaključio je pjevački zbog porečke Osnovne glazbene škole “Slavko Zlatić”, pod ravnanjem Matije Poropata, uz ostalo i pjesmom “Lipi Poreč” autorice Đeni Dekleva Radaković.

Dječje živahno, lijepo, dojmljivo, tako je protekao “Mali kanat” u Pazinu u petak, trajanjem možda čak i prekratak, a terminom neobično smješten u radno vrijeme radnoga dana. U nekom pogodnijem terminu vjerojatno bi više ljudi moglo čuti kako su na pazinskom “Malom kantu” predstavljeni dječji zborovi sasvim ozbiljni kandidati i za, u malo odraslijoj dobi, nastup na porečkom Kantu, onom “za velike”.

glasistre.hr

1 komentar na “Mali kanat u 11. izdanju”

  1. majka napisao:

    … nekada je i to bio dio “onog” kanta-Porečkog! I svi smo mi pjevali na njemu.
    Kakogod bilo, mislim da se treba održati radi naše djece, druženja, zabave; radi tradicije i radi mnogih velikana poput I.M.Ronjgova, R.Pernića, N.Milottija….
    Samo termin (sat) drugačiji-bit će više posjetiltelja.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.