Mali Žminjci tragovima dinosaura

Danas prijepodne u Nacionalnom parku Brijuni održano je još jedno druženje mališana u sklopu već prepoznatljivog edukativnog programa Tragovima dinosaura. Učenici trećih razreda OŠ Vladimira Gortana iz Žminja na nekoliko su sati postali mali paleontolozi: tražili su otiske stopa dinosaura, učili o njima i na kraju izrađivali papirnate suvenire na temu dinosaura.

Od cijelokupne ponude edukacijskih programa koje provode djelatnici stručne službe Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, škole i vrtići diljem Istre i okolice najviše interesa iskazuju upravo za program Tragovima dinosaura. Trenutno je vrlo aktualan i program Maslinarstvo na Brijunima kojim se prezentira uzgoj maslina kroz povijest, od antičkog doba do danas, uz edukaciju i kreativno osmišljavanje te izradu etikete za bočice maslinovog ulja, izvornog brijunskog suvenira.

S ciljem promocije prirodnih, kulturnih, geoloških i paleontoloških vrijednosti Nacionalnog parka te formiranja svijesti o bogatstvu i dostupnosti nacionalne i regionalne baštine kod najmlađe populacije, za školsku godinu 2012./2013. JU NP Brijuni je, osim navedenih, pripremila još nekoliko tematskih programa: Život u rimskoj vili, Morska obala i pojas plime i oseke, Prehrambena mreža, Biljni svijet Sredozemlja i Zaštićena područja. Programi se sadržajno nadovezuju na nastavno gradivo i predstavljaju vid terenske nastave gdje djeca uče kroz iskustvo, interakciju i igru. Namjenjeni su učenicima osnovnih škola i vrtićkim skupinama, a u dogovoru s nastavnicima prilagođavaju se uzrastu i specifičnim interesima djece.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.