Maloljetnici napali bračni par

Provedenim policijskim izvidima, pazinska je policija utvrdila kako su dvojica 17-godišnjaka, jedan iz Karojbe, a drugi iz mjesta Heki, jučer oko 15 sati, na Šetalištu Pazinske gimnazije, narušavali javni red i mir na naročito drzak način.

Postupajući po dojavi građana, policija je utvrdila kako je u trenutku kada je pored njih prolazio bračni bar, jedan od 17-godišnjaka doviknuo kako će im ubiti psa, kojeg su muškarac i žena šetali. Budući se radi o starijim i nemoćnim osobama, 61-godišnji muškarac je, izrevoltiran takvim ponašanjem, mladića dotaknuo invalidskim štapom po nozi. U tom je trenutku, drugi 17-godišnjak iz torbe izvadio drvenu palicu i njome zamahnuo prema 61-godišnjaku. Nakon što se muškarac uspio obraniti, 17-godišnjak je palicom nasrnuo i na njegovu 58-godišnju suprugu te ju je udario u predjelu glave. Za vrijeme cijelog događaja, mladići su bračni par vrijeđali raznim pogrdnim riječima te protiv njih slijedi podnošenja optužnog prijedloga radi drskog ponašanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

istarska.policija.hr

19 komentara na “Maloljetnici napali bračni par”

 1. Gradanin napisao:

  Što bi sada trebalo – ako je oko 15.00 dakle poslije škole – škola nije odgovorna – sada bi trebalo utvrditi gdje su djeca bila od 14.30 -15.00 – pretpostavit ću da su bila ili pod utjecajem alkohola – tada bi trebalo utvrditi gdje su pili – ako su bili u kojem kafiću ili su kupili u kojem marketu i jedno i drugo je protuzakonito – te je tada odgovornost na vlasnicima kafića ili marketa.

  No kako to u Gradu rješavaju – oni vjerno slijede Churchill-a – ako ne želiš riješiti problem osnuj komisiju – pa ih tako imamo mali milion i u isto vrijeme nas batinaju palicama – a kontakt policajac – negdje ….!

  1. tomcub napisao:

   ma ča i za to je Grad kriv? joh je meni brižan ovaj grad, a roditelji? oni su naravno nedužni, društvo treba odgajat djecu jer roditelji su prezaposleni ča ne?

  2. .......... napisao:

   Još ako ti dijete nije na vjeronauku pa ima prazan hod. Gdje je to dijete taj školski sat?

   1. Gradanin napisao:

    slažem se sa Vama – u ovom Gradu – kao nažalost i u Državi svi vole igrat ping pong i svoju odgovronst prebaciti na nekog drugog.

    Svaki građanin ovisno o poslu koji obavlja ima obaveze i prava – nažalost više nam je stalo do prava, a zanemarujemo obaveze…

  3. taz napisao:

   Kao prvo ne rabi značit da su “djeca” bila pod utjecajen alkohola. Mislin da bi novinari zajno skočili na taj aspekt priče a budući da nisu mislin da ne moreš pretpostavit da su pili.

 2. .......... napisao:

  Za ne vjerovat. Ali primjećujem kako puno školaraca bez problema baca papire i ambalažu od marende po šetalištu. Znači, ipak roditelji bez obzira na prezauzetost. Ipak je najvažnije tvoje dijete.

 3. Gradanin napisao:

  Škola je odgojno obrazovna ustanova pa je dio odgovronosti na njoj…

  Roditelji – svakako – nitko ne umanjuje njihovu direktnu odgovornost

  Ali Grad (kroz svoje službe i komisije) isto ima dio odgovornosti – jer ako nema onda nam i komisije – o roditeljstvu, ponašanjima mladih i inim ni ne trebaju – o tome želimo povesti raspravu!

  U životu se trebaju rješavati uzroci a ne posljedice! tj. ako se u kafićima i marketima bez problema kupuje alkohol i cigare onda to treba javno reć – a ne se skrivati iza komisija!

  p.s. Evo jednog primjera kako se stvari mogu rješavati – u Osijeku je donesena odluka o zabrani konzumacije alkohola na javnim površinama (parkovi i sl), samo tom odlukom – koju sa 7 ruku možete donijeti.

  1. Ivan napisao:

   Molim? Gradanin kaze da se trebaju rjesavati uzroci a ne posljedice i onda kaze kako se u npr Osijeku donijela odluka da je zabranjena konzumacija alkohola po parkovima?! Rjesavanje tako da zabranis “opijanje” po parkovima je, sorry, ali rjesavanje posljedica, rjesavanje uzroka bi u ovom slucaju bilo da se djecu nauci da ne treba “cugat” ili pusit pa tako bit faca u drustvu nego da ima i drugih nacina. To je rjesavanje uzroka…
   A tko je kriv u ovom i “n” drugih slucajeva? Bar 80% roditelji! Neko ce reci krivo je drustvo ili “zapao je u lose drustvo”.. Opet mozemo kriviti posljedicu ali ako se roditelj brine za dijete trebao bi znati i s kim i kada mu se dijete druzi.. I da, za kraj: Neki misle da je imat djecu lako i da se i dalje moze zivjet ko i prije njih i ne odustat od svojih npr hobija.. Moze, uz uvjet da ti ih odgaja netko drugi od rodbine (nona, teta itd), vrtic, skola, da je djete prepusteno ulici.. A to je ono sto se danas dogadja.. Jer, roditelji su “prezaposleni”.. E onda bolje da ni nemaju djecu.. Djeca bi trebala biti ispred svega jer inace imamo po ulicama sto imamo.. Malo karikiram: Sto bi mozda trebalo napraviti “farme” za djecu pa da se tamo odgajaju da onda roditelji mogu i dalje zivjeti kao i kada nisu imali djecu?

   1. Anonimno napisao:

    Slažem se sa gore navedenim.Dijete na prvom mjestu a hobiji kada se stignu i znati gdje je i s kim je.Ali često puta je i roditelj nemoćan u ponekim situaciama jer se dijete mora ponašati kao i većina a većina nije uvjek u pravu. Ali da je cijeli sustav podbacio podbacio je.

    1. IDS napisao:

     Podržavam ideju da se donese odluka o zabrani konzumacije alkohola u parkovima. Kako bi se inspekcijama dala zakonska osnova za kažnjavanje prekršitelja.
     Ali još bi bilo bolje kada bi se samo počeli provoditi zakoni koji su sada važeći. Kada bi se kažnjavalo ugostitelje/trgovce koji prodaju alkohol maloljetnicima i po važećim zakonima stvari bi krenule na bolje. U EU i drugdje maloljetnici ne smiju uopće ući u objekt koji ima na cjeniku alkoholna pića.

  1. projektnitim napisao:

   izgleda da jesmo, a otkud krulčić vadi pare za to? iz smanjenja plaća?

   1. Ivan napisao:

    Neko ce rec WOW futuristicki, to pazinu treba!.. Ma treba tako nesto svakom gradu, ali malo mi je zao novca koji bi bio potrosen na takvo nesto, a puno bi mi bilo zao novca koji bi “izmigoljio” uz takav projekt i njegovu realizaciju.. Podsjeca me na pulsku zaobilaznicu..

    OK, mozda bi i pazin postao poznatiji po necemu – futuristickom parku!
    Pada mi na pamet kako bi izgledao nakon “obrade” od par sajmova, a najvaznije.. Nisam bas siguran da pazinsko gospodarstvo ima financijske snage za takvo nesto, citaj ima hitnijih stvari za rjesavanje IMHO..

 4. .......... napisao:

  A može se donijeti i odluka da “koncerti” za mlade ne počnu u 24 h ili 1 iza pola noći već znatno ranije. A prodavači bez problema prodaju mladima i alkohol i cigarete. A škola kaže da to nije njihova briga. Oni (većinom) ispredaju svoje i to je to. Ali prvenstveno su roditelji ti koji su odgovorni, onda i škola a i cijeli sustav je otkazao.

 5. vittorio napisao:

  policija i sud moraju delat svoje delo – koji grad? isto kao i za milleniumsko divljanje, ni kriv ni grad ni vlasnik. kemu ne ujde u glavu rječima, uđe pendrekom, globom i pržunom. bez milosti.

 6. marina napisao:

  ajme majko.. ja sam bila prisutna tamo kad se to dogodilo, ovo nije niti slicna prica ono sto se zapravo dogodilo.. moze bit sran policiju ili bilo koga tko je ovo napisao i net.hr.. sramota.. izmisljat da je muskarac dotaknuo mladica?? ma sta dotaknuo, slomio je palicu jer ga je flisnuo s njom.. zena ga je latila s bocom i bocama u vrecici, ostavila mu ogrebotine na ruci.. sramota da pisete tako drugacije price… vikala mu je sve pogrdne rijeci protiv njegove majke i Boga…

  1. .......... napisao:

   Nije to prvi puta de se sasvim pogrešno izvješćuje. Da čujemo pravu istinu. Ona je uvjek negdje u sredini.

  2. taz napisao:

   Znan te starce, i siguro ga ni samo dotakna, ma kad se takovo nešto desi greš ća, ne spuštaš se na njihov nivo. Ni ko da moru teć za tobon :) Uglavnom, ne znan ča da nti napravi udrit staricu s palicon po glavi ni i ne more bit opravdano!

 7. grajanin napisao:

  Pričali mi poznanici da se taj incident desio kako to opisuje marina. Taj bračni par je od ranije poznat po ponašanju na granici ekscesa.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.