Mario Bratulić predsjednik udruge salamera i kobasičarskih manifestacija srednje Europe

Delegacija Općine Sv. Petar u Šumi i sajma ‘S klobasicom u EU’ na čelu s načelnikom Marijom Bratulićem sudjelovala je prošli vikend u mađarskom gradu Pečuhu na IV. Hrvatskoj državnoj kobasijadi.

U sklopu tradicionalne kobasijade održana je konferencija udruga i kobasičarskih manifestacija šest država srednje Europe (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Slovačka, Srbija i BIH) na kojoj su donesene odluke o udruživanju i formiranju međunarodne asocijacije-udruge.

Predstavnici udruga i organizacija iz Srednje Europe izabrali su za predsjednika Udruge manifestacija i salamerskih udruga Srednje Europe načelnika općine Sv. Petar u Šumi dr.sc. Marija Bratulića, a dr. Veru Tadić, dugogodišnju hrvatsku diplomatkinju za potpredsjednicu. Po jedan član iz svake udruge koje funkcioniraju u šest država srednje Europe sačinjavat će i izvršni odbor.

Namjera je nove asocijacije bolje povezivanje svih članica i uključivanje u brojne natječaje za povlačenje sredstava iz europskih fondova kroz nekoliko aktivnih mjera i programa. Na samoj konferenciji načelnik općine Sv. Petar predstavio je projekt uređenja prve hrvatske kuće od kobasica u Sv. Petru u Šumi.

Na tradicionalnoj kobasijadi podijeljene su medalje i priznanja za najbolje kobasice i salame. U kategoriji salama titulu šampiona osvojio je supetarski salamin od OPG Ljubice Franjul. U sklopu programa posjeta Pečuhu delegacije su posjetile Žolnai muzej, Hrvatsko kazalište u Pečuhu, Hrvatsku kuću i Hrvatsko kulturno društvo August Šenoa, a održani su konstruktivni razgovori s vodstvom Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj o programima i mogućnostima buduće suradnje, izvijestili su iz Svetog Petra u Šumi.

(iPress)

2 komentara na “Mario Bratulić predsjednik udruge salamera i kobasičarskih manifestacija srednje Europe”

  1. Anonimno napisao:

    Udruga manifestacija i salamerska udruga Srednje Europe? Ovo ne može biti istina…

  2. Karolina napisao:

    hhahahaha !!!! …malo po malo….

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.