Marko Šišović i Dubravka Družeta pobjednici u svojim klasama

2Ovaj vikend u Motovunu je održan prvi urbani biciklistički spust „Motovun downtown 2014.“. Natjecanje je organizirala Udruga mladih Motovun, a pod pokroviteljstvom Općine Motovun i njene Turističke zajednice.

Iako je to bila tek prva godina održavanja ove utrke, popularni downtown je privukao mnoge natjecatelje i veliki broj znatiželjnih gledatelja. Osim domaćih natjecatelja kojih je bilo najviše, u utrci protiv štoperice borili su se i Slovenski te Talijanski biciklisti.

Atraktivna, adrenalinski postavljena staza od samog srca grada Velog Jože do podnožja mamila je vriskove i navijanje svih posjetitelja. Cilj je bio na školskom igralištu podno drevnog gradića gdje je posjetitelje čekala posebno atraktivna i zanimljiva rampa na kojoj su natjecatelji pokazali svoje vještine „letenja“. Osim uskih, kamenitih uličica, oštrih zavoja, skokova, tu je bila i jedna rampa-nadvožnjak preko koje su natjecatelji prelazili cestu. Downhilleri su na stazi dugoj 1100 metara pokazali svu svoju brzinu i hrabrost i to u kategorijama ELITE men, ELITE women, junior men , master men i u klasi rekreativaca.

Najbrži , a ujedno i ukupni pobjednik 1.Motovun downtowna je Slovenac Nejc Rutar sa vremenom 2:04:062 što je trenutni rekord staze u Motovunu. Blizu za njim bili su Aleš Virtič, Marko Šišović, Boštjan Wolf i Santo Tessari. Žene su također pokazale veliku spretnost i brzinu i poredale se na postolje redom: prva Dubravka Družeta, a za njom Andrea Radačić i Marija Subotić.

Najbrži i najspretniji junior bio je Matteo Primožić, a u klasi rekreativaca pobjedu je odnio Tomaž Legiša ispred Saše Tajča i Mišela Buršića.

Po kategorijama su prva tri najbrža dobili medalju za kup Hrvatske, a kipić Motovun downtowna i novčane nagrade u ukupnom fondu od 8.600 kn su bile rezervirane za pet najbržih muških u ELm i tri najbrze žene u Elz.

Cilj je bio u Motovunu otvoriti vrata raznovrsnim ponudama za posjetitelje, te dozom adrenalina u srednjovjekovni gradić unijeti dašak modernog doba.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.