Marko Šišović prvak Hrvatske

Po lijepom i sunčanom vremenu, ovog je vikenda održano šesto izdanje spustaške brdsko biciklističke utrke “Downhill Gračišće 2011.”. Spustaši su uz idealne vremenske uvjete atraktivnim vožnjama podizali prašinu i adrenalin među publikom koja je u velikom broju pohodila finalnu utrku. Ovogodišnja utrka bila je ujedno i utrka za Prvenstvo Hrvatske i finalna utrka koja se bodovala za Kup Hrvatske. Na startu ispod volte u Gračišću bila su 92 spustaša/spustašice koji su se spustili po Pješačkoj stazi Sv. Šimuna sve do sela Zlepčari gdje je bio cilj.

Cestnik srušio rekord staze
Slovenci su se ponovo pokazali u odličnom svjetlu i odnijeli pobjede u 4 od 5 klasa. Jan Cestnik (MTB Trbovlje/Specialized) je nakon 2008. ponovo slavio u Gračišću sa novim rekordom staze koji sada iznosi 3:06,744. Njegov klupski kolega, pobjednik iz 2006. godine Matej Drnovšek (MTB Trbovlje/Specialized) osvojio je 2. mjesto, a treće mjesto je uzeo njihov sunarodnjak Miha Halzer (KK Hrastnik). Najbolji i jedini hrvatski spustaš u Top 15 bio je Pazinjan Marko Šišović (MTB Istra Pazin) koji je osvojio 5. mjesto. Britanka Rachel Walker slavila je u ženskoj konkurenciji ispred domaće vozačice Dubravke Družeta (MTB Istra Pazin) i Kristine Filetin (BK Kalorija). Slovenski juniori okupirali su postolje u juniorskoj konkurenciji (1. Vid Kovač, 2. Peter Mlinar, 3. Miha Ivančič), a u Sloveniju su otišla još dva prva mjesta. Boštjan Felc (Sloga 1902 Idrija) je slavio u konkurenciji veterana ispred Ivana Brajkovića (BK Mamut) i Britanca Jonathana Tubmana. Matic Kolenc (Orbea Geax) je osvojio prvo mjesto kod rekreativaca. Drugi je bio Talijan Massimiliano Tumburus, a treći Patrik Vidović.

Šišović prvak Hrvatske, MTB Istra najuspješniji u Kupu
Pazinski juniori Toni Merklin i Sandi Bažon ostvarili su odlične rezultate među hrvatskim predstavnicima. Merklin je uzeo naslov u Kupu Hrvatske, a odmah iza njega je bio Bažon. U Prvenstvu Hrvatske slavio je Bažon, koji je na jučerašnjoj utrci bio za 2 sekunde bolji od Merklina koji je tako uzeo 2. mjesto u prvenstvu. Dubravka Družeta je osvojila 2. mjesto u Kupu Hrvatske iza Kristine Filetin, dok se Prvenstvu Hrvatske Dubravka popela na sam vrh postolja. Tomislav Tessari (BK Titan) osvojio je Kup Hrvatske ispred dvojice Mamutovca Nikole Klačinskog i Vedrana Kaldija. Naslov Prvaka Hrvatske je odličnom jučerašnjom vožnjom zaradio Marko Šišović koji je bio bolji od Nikole Klačinskog i Frana Liovića. Ivan Brajković (BK Mamut), Nino Ružička (BBK Zlatni Medvjed), Žan Miličević (BK Krš) bili su najbolji u Kupu i Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji veterana.

Pazinjanima, koji su ujedno i organizatori utrke pripao je i naslov najuspješnijeg kluba u Kupu Hrvatske.

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.