Fotogalerija: Martinja u Bermu u sklopu koncertnog ciklusa „Rock Lišere 2014“

2Tradicionalna proslava sveca zaštitnika župe Beram, Martinja – kako je beramci zovu, i ove je godine održana u dva dijela.

Prvi dio odvio se u utorak 11.11.2014. godine kada je održana tradicionalna sveta misa u 17 sati u župnoj crkvi u Bermu. Nakon same mise blagoslovljeno je mlado vino donešeno iz svih dijelova župe koje se skupljalo u brentama, što je specifičnost blagoslova vina u Bermu. Misi je prisustvovalo oko 70 župljana i njihovih gostiju koji su se nakon mise pogostili mladim blagoslovljenim vinom te kolačima i drugim slasticama uz pratnju harmonikaša. Dobro raspoloženje nije uspjela pokvariti ni iznenadna kiša koja je počela padati nakon mise čime se potvrdila dugogodišnja tradicija blagoslova mladog vina u tom malom istarskom mjestu kraj Pazina.

Drugi dio obilježavanja Martinje u Bermu odvio se u subotu 15.11.2015. godine na nogometnom igralištu u Bermu prilikom koje je postavljen šator površine 200 m2 za svrhe održavanja trećeg izdanja koncerta „Rokajmo za Martina“. Ovaj glavni događaj proslave u organizaciji mladih iz Berma, Mjesnog odbora Beram i prijatelja započeo je u 21 sat sa tonskim probama bendova. Nedugo zatim na pozornicu su izašli US9 i rasplesali prisutne svojim repertoarom dok su u šator pristizali novi gosti usprkos upornoj i obilnoj kiši koja je počela padati. Dobro znani pazinskoj publici Bez Identiteta nastavili su koncert izvođenjem svojih pjesama te uspješno pripremili teren za TTRT koji su svojim hard rock glazbenim izričajem oduševili brojnu publiku. U 2 sata poslije ponoći stigli su i Shaionesi sa Šajetom koji su po drugi puta došli u Beram kako bi beramcima i njihovim gostima priuštili dva sata dobro znanih hitova u punk rock izvedbi.

Nakon izvrsne Martinje slijede drugi događaji u sklopu koncertnog ciklusa „Rock Lišere 2014“, a slijedeća stanica je 22.11.2014. u Katunu Trviškom gdje će se održati prva po redu „Rokarova“, dok se 29.11. ciklus nastavlja „Punk Rock Wood“ festivalom u Sv. Petru u Šumi.

Link za video sa koncerta:

Link za sve fotografije s koncerta:

FB: Martinja u Bermu / foto: Lea Jurčić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.