Martinje u Istri: Rekorder s gotovo 3 promila isključen iz prometa u Žminju

Tijekom noći 10/11. studenoga (četvrtak/petak) u vremenu od 22:00 do 06:00 sati poradi podizanja stanja sigurnosti i smanjenja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama na cestama PU istarske provedene su pojačane aktivnosti kontrole i nadzora prometa sa naglaskom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Vozači i svi sudionici u prometu upozoreni su nekoliko dana prije da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilima te da će policija pojačano vršiti kontrolu alkoholiziranosti vozača. Unatoč upozorenjima utvrđen je znatan broj prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola:

Utvrđeno je kod 26 vozača prisutnost alkohola u organizmu, što iznosi približno 13 % utvrđenih alkohola u mjesec dana.

U petak, oko 02,20 sati, u mjestu Žminj zaustavljen je osobni automobil, te je alkotestiran 50-godišnji vozač kojom prilikom je utvrđena koncentracija od 2,99 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa, te mu je određen smještaj u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

U petak, oko 04,10 sati, u Umagu zaustavljen je osobni automobil, te je alkotestirana 26-godišnja vozačica kojom prilikom je utvrđena koncentracija od 2,41 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa, te joj je određen smještaj u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Policijski službenici PU istarske nastaviti će pojačani nadzor i kontrolu alkoholiziranosti vozača i u dane vikenda, izvijestila je PU istarska.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.