Matej Bažon pobjednik tradicionalne “Trke s tovari”

GračišćePo prvi put u povijesti Gračišća, tradicionalna pučka fešta vidova održala se je u utorak. Zbog kiše je cijeli program manifestacije koji se trebao održati u nedjelju premješten za utorak. Glavni događaj dana bila je tradicionalna „Trka s tovari“ na kojoj se „natjecalo“ 11 jahača.

Kao i uvijek tovari su tijekom utrke pokazivali svoju glavnu osobinu – tvrdoglavost, što je dovodilo do komičnih situacija. Važno je da je sve prošlo bez ozljeda. Oko staze sakupio se veliki broj znatiželjnika i ljubitelja ovakvog tipa utrke. Rezultat ove utrke manje je važan od očuvanja tradicije. Ali ipak valja napomenuti da je prvo mjesto i pršut odnio Matej Bažon na „Dudici“, drugo mjesto i sir pripali su Valdiju Bertetiću na „Podravci“, dok je treće mjesto i bocun vina odnio Danijel Širol na „Kosilici“.

Na malonogometnom turniru slavila je momčad Funčići koja je u finalu bila bolja od Tupljaka. Treće mjesto osvojila je momčad Setum. Boćari iz Češići osvojili su prvo mjesto na boćarskom turniru. U finalu su bili bolji od Milotskog brijega. Treće mjesto uzeli su boćari iz Šimunčići.

Bilo je očekivano da će Vidovu pohoditi manje posjetitelja nego prošle godine, ali ipak dobre zabave nije manjkalo. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Duo Fenix, a publiku su svojim nastupom dodatno “zapalili” Koktelsi.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.