Mateo Paulišić iz Pazina pobjednik 5. Vip Eureke

ipsilon.jpgPobjednik ovogodišnje Vip Eureke, multidisciplinarne smotre znanstvenog stvaralaštva hrvatskih srednjoškolaca, je Mateo Paulišić iz Pazina s radom “Detekcija kozmičkog zračenja” izrađenim pod mentorstvom Marija Turića, rečeno je u nedjelju na konferenciji za novinare Vip Eureke. U konkurenciji 15 finalista iz cijele Hrvatske drugo mjesto pripalo je Mariju Gigoviću iz Labina s radom “Ekstrakcija mikrovalovima”, dok je treća bila Kristina Hrastović iz Zagreba s radom “Što se mijenja u životu pasa nakon kastracije”.

Vip Eureku već petu godinu zaredom organizira Znanstveno-edukacijski centar Višnjan u suradnji s generalnim sponzorom Vipnetom. I ove godine podržalo ju je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Petnaest najboljih je na završnom natjecanju u Zagrebu tzv. poster-prezentacijom i usmeno predstavilo žiriju svoje radove iz raznih područja te interakcija prirodnih i društvenih znanosti i tehnologije.

Članovi stručnog žirija pod predsjedanjem dr. Željka Andreića, docenta na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, najbolji rad odabrali su prema kriterijima poštivanja znanstvene metode, originalnosti pristupa, grafičkog prikaza i interpretacija rezultata. Voditelj projekta iz Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan Korado Korlević istaknuo je da je 5. Vip Eureka iznova dokazala porast interesa za znanost te potvrdila Zagreb i Istru kao središta učeničke znanstvene izvrsnosti.

Voditeljica sponzorstava Vipneta Marijana Zagorac rekla je da uspješna suradnja Vipneta i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan traje već niz godina, a među brojnim edukacijskim projektima koje podupiru posebno su ponosni na Vip Eureku.

Vipnet je pobjednike nagradio, a sudionici su među sobom najboljim ocijenili rad Vedrana Barbarića iz Zagreba, dok je najbolji poster (vizualni prikaz rada) prema mišljenju ostalih finalista bio onaj Vilima Štiha iz škole s najviše predstavnika u završnici – zagrebačke V. gimnazije. (Hina)

4 komentara na “Mateo Paulišić iz Pazina pobjednik 5. Vip Eureke”

 1. pich napisao:

  …meč…toliko smo pametni a nikako da svoj grad izvučemo iz ponora…, Bravo Mateo!

 2. s napisao:

  Bravo, svaka cast! To su ljudi o kojima se treba govoriti.

 3. Luka napisao:

  bravo Paulišić…svaka čast.. i tebi Gig .Isrijanci žanju posvud

 4. xyz napisao:

  Bravo dečko!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.