Maturalna zabava pazinske Gimnazije i stukovne škole Jurja Dobrile

foto: Glasistre.hrIako ovogodišnjoj generaciji maturanata pazinske Gimnazije i strukovne škole predstoji još tri mjeseca do kraja nastave, preksinoćnja maturalna zabava podsjetila ih je da se približava kraj četverogodišnjem ciklusu srednjoškolskog obrazovanja. Da maturalna zabava predstavlja važan trenutak u životu mladih i njihovih obitelji, bilo je vidljivo iz krcatog Spomen doma, a borba za ulaznice trajala je danima unaprijed.

– Dragi maturanti, živite male stvari s velikom ljubavlju. Ne zaboravite da se svijet sastoji i od snova, utopija i ideala. Znanje je jedina stvar na svijetu koju vam nitko ne može oduzeti, rekao je među ostalim u svom govoru ravnatelj Josip Šiklić. Pohvalio je ovu generaciju kao posebnu po tome što su proglašeni najboljim matematičarima u državi prema rezultatima nacionalnih ispita iz 2006. godine. Podsjetio je na obilježavanje 110. obljetnice otvaranja prve hrvatske gimnazije u Pazinu te istaknuo da su iz Gimnazije izašle brojne generacije istarskih intelektualaca. Uz zahvale brojnim sponzorima i pazinskom gradonačelniku Nevenu Rimaniću, zahvalio se i ustanovama s kojima surađuje, rovinjskim školama – srednjoj školi Zvane Črnje i strukovnoj školi Eugena Kumičića te ljubljanskoj Srednjoj školi za eletrotehniko in računalništvo.

U dijelu programa koji su osmislili maturanti, zbor je pod ravnanjem Marijana Šugara otpjevao Gaudeamus te mikseve hrvatskih i stranih pjesama, a među brojnim parovima koji su stizali na pozornicu najveći pljesak su dobili, zahvaljujući punkerskom izgledu, Samuel Brečević i Bojana Rimanić. Nastupile su i članice vokalne skupine »Rožice«, sastavljene od učenica Gimnazije pod vodstvom Marice Ursić.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.