Međunarodni dan darivanja knjiga u Gradskoj knjižnici Pazin

knjiznica_pazin_2012Gradska knjižnica Pazin poziva sve građane da zajedno obilježe Međunarodni dan darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače. Knjižničari u Hrvatskoj prvi put obilježavaju ovaj dan organizirajući na dječjim odjelima prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je! (K. Čunović)

Jutro je najbolje započeti uz pričanje priča pa pozivamo sve velike i male da nas posjete u knjižnici u petak 14. veljače u 10:30 sati i poslušaju priče koje su za njih spremile knjižničarke. Osim toga, pozivamo one koji žele da sa sobom donesu slikovnicu na dar. Knjigu možete zamijeniti ili pokloniti. Knjige će se moći razmjenjivati u prostorima knjižnice do kraja veljače po principu knjiga za knjigu. Prikupljene slikovnice donirat će se Osnovnoj školi Vidikovac iz Pule, za knjižnicu Škole pri bolnici koja je nedavno proslavila 10. obljetnicu rada.

Neka i drugi uplove u svijet mašte i pustolovine uz knjigu na dar.

GK Pazin / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.