Memorijalni šahovski turnir “Ivan-Đani Ladavac”

U nedjelju, 21.12.2008., u prostorijama Hotela “Lovac” odigran je božićno-novogodišnji memorijalni brzopotezni šahovski turnir “IVAN-ĐANI LADAVAC”.
Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije je šahovski klub “LOVAC” iz Pazina koji je veoma uspješno organizirao turnir.
Posebne pohvale članovima Š.K.Lovac osobito Jovičić Jelisiju i Udovičić Rolandu koji su besprijekorno vodili ovaj turnir.
Nadam se da će slijedeće godine i Pazin dobiti službene šahovske suce jer potencijala kao što smo na ovom turniru vidjeli ima.
Nastupilo je dvadeset šahista iz Istarske i Ličko-Senjske županije koji su odigrali švicarac u 13 kola među kojima je nastupio jedan Fida majstor te tri Majstorska kandidata,treba istaknuti da je rejting se kretao među igračima od 1600-2364 bodova.
Organizator ovog turnira osigurao je za najbolje četvero plasirane igrače pokale, prigodne poklone te za najboljeg pojedinca ovog turnira LOVRIĆ BRANKU Hotel “Lovac”darovao je večeru za dvoje.
Kao što smo spomenuli pobjednik memorijalnog turnira je očekivano Fida majstor LOVRIĆ BRANKO član Š.K.Velebit-Senj sa osvojenih 12 bodova, drugo mjesto pripalo je FATTORICH IGORU iz Rovinja sa 11 bodova, treće mjesto osvojio je BUTKOVIĆ NEREO iz Š.K.Pule sa 10,5 bodova te četvrto mjesto pripalo je majstorskom kandidatu članu porečkog šahovskog kluba LICARDU RENATU sa 8 osvojenih bodova.
Osim ovih nagrada Š.K.LOVAC iz Pazina dodijelio je i priznanja za najbolje domaće pojedince. U ovoj konkurenciji bilo je veoma uzbudljivo do zadnjeg kola.U predzadnjem kolu vodio je Udovičić sa 6 bodova zbog boljeg buholtca ispred Mrkaljevića koji je imao isto bodova. U zadnjem kolu obojica su uknjižili pobijede te je došlo do istog broja bodova i po buholtcu tako da je Udovičić fair-playom prepustio pobjedu Mrkaljeviću koji je u međusobnom susretu bio bolji.
Priznanje za najboljeg domaćeg šahista pripalo je MRKALJEVIĆ JAKUBU sa 7 bodova, drugo mjesto pripalo je UDOVIČIĆ ROLANDU isto sa 7 bodova, treće mjesto RAFAELIĆ DENISU sa 6,5 bodova, a posebno priznanje za najmlađeg igrača ovog turnira pripalo je mladoj nadi Š.K.Lovac PILAT LUKI koji ima 13 godina i od kojega klub u budućnosti puno očekuje.

UKUPNI POREDAK:

1.LOVRIĆ BRANKO Š.K.Velebit-Senj 12
2.FATTORICH IGOR Rovinj 11
3.BUTKOVIĆ NEREO Š.K.Pula 10,5
4.LICARDO RENATO Š.K.Poreč 8
itd…

POREDAK ZA NAJBOLJEG ČLANA ŠAHOVSKOG KLUBA LOVAC-PAZIN:

1.MRKALJEVIĆ JAKUB Š.K.Lovac-Pazin 7
2.UDOVIČIĆ ROLAND Š.K.Lovac-Pazin 7
3.RAFAELIĆ DENIS Š.K.Lovac-Pazin 6,5

Šahovski klub “LOVAC”-Pazin ovim se putem svima zahvaljuje koji su sudjelovali na ovom turniru kako igračima tako i sponzorima i od srca im želi ugodne Božićno-Novogodišnje blagdane.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.