Mesić: ZERP suvereno pravo Hrvatske

MesićU Uredu predsjednika Republike, na redovitom godišnjem primanju za predstavnike vlasti, crkve i javnoga života, predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se i na pitanje ZERP-a. “Kada je u pitanju zaštita Jadrana vjerujem u načelo poštovanja jednakih kriterija za sve zemlje u skladu s njihovim suverenim pravom da konzumiraju odredbe međunarodnog prava, odnosno Konvencije UN-a o pravu mora.

Hrvatska će sa svoje strane učiniti potrebne korake da nakon stupanja na snagu ZERP-a nađe s prijateljskim zemljama Italijom i Slovenijom zajedničko rješenje o zaštiti Jadrana, u interesu svih triju zemalja”, istaknuo je Mesić.

Predsjednik je u oproštajni posjet primio apostolskog nuncija u našoj zemlji Francisca Javiera Lozana. Uručujući mu odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Predsjednik je nunciju zahvalio za sve što je učinio za Hrvatsku, osobito u razvoju dobrih odnosa sa Svetom Stolicom. Primajući visoko odličje, nuncij je zaželio da se Hrvatska nastavi razvijati kao demokratska država.

Vijesti.hrt.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.