Mihaelu Cséplöu priznanje za četvrt stoljeća na čelu pazinskih likovnjaka

Mihael Cséplö»Rijetko se neki pojedinac toliko unio rad jedne udruge koliko Mišo u ovih 25 godina na čelu Društva likovnih stvaratelja. Ovo je društvo izgubilo jednu važnu kariku i izražavam mu veliku zahvalnost i divljenje«, rekla je Marija Ivetić na skupštini pazinskog DLS-a održanoj krajem prošlog tjedna u hotelu Lovac. Mihael Cséplö, od milja zvan Mišo, odstupio je s mjesta tajnika DLS-a, čiji je spiritus movens bio od 1974. godine, iz osobnih razloga.
– Mišo je u javnosti poznat kao »onaj iz galerije«, što jasno ukazuje na to koliko su se galerija i on poistovjećeni, rekla je Nada Putinja, predsjednica DLS-a. Na skupštini su priznanja za deset godina rada dobili Ivan Hekić Janko, Gordana Milanović, Olga Vicel, Nadija Erdfeld Vlaketić, Mladen Vasiljević i Mustafa Arnautović.
Tom je prilikom izabrano novo predsjedništvo. Putinja je ponovno predsjednica, Mirjana Krsnik je nova tajnica, a u Upravni odbor imenovani su Hekić, kao voditelj galerije, Mladen Vasiljević, voditelj fotosekcije Zoran Kuhar i Sonja Sloković, računovotkinja. U Nadzornom odboru su Dorijano Orbanić, Jasmina Juzbašić i Vera Bosazzi.
Društvo je kroz 2008. godinu zadržalo jednak broj članova kao lani, 26, uz pet članova fotosekcije, a dolaze iz cijele Istre. Među brojnim aktivnostima valja izdvojiti gostovanje Likovne udruge Poreč u galeriji DLS-a, samostalnu izložbu Davora Vojskovića »Kolo boja«, skupne izložbu radova članova za Dan grada Pazina te Dan županije, slikarsku koloniju Ex tempore. Osim u Pazinu, DLS je zajedno s udrugom mladih iz Pagubica organizirao u Grimaldi fotonatječaj i izložbu, a prvu nagradu dobila je Nina Šperanda. Rovinjka Vera Bosazzi, također članica Društva, imala je samostalnu izložbu u svome gradu, a Vojsković u Žminju. Hekić je svoje radove izložio u buzetskom Zavičajnom muzeju, Rovinjskom Selu i Funtani, dok je Cséplö sudjelovao na skupnoj izložbi »Pro futura« u Poreču i »Naiva u Istri« u Funtani. Jasminka Juzbašić je na »Pro futuri« osvojila prvu nagradu. Šperanda je na rovinjskoj Grisiji zaslužila otkupnu nagradu Maistre, kao i nagradu na novigradskom Ex temporeu.
Do kraja godine pazinski likovnjaci planiraju preseljenje izložbe u Grimaldi, organizaciju skupne izložbe fotografija u suradnji s Gradskom knjižnicom u Pazinu na temu »Čitanje« te revijalnu izložbu za božićno-novogodišnje blagdane.
Iduće godine planira se svakog mjeseca organizirati po jednu aktivnost, od samostalnih izložbi, radionica slikanja na svili, gostovanja umjetnika pa do likovne kolonije Ex tempore. U raspravi je istaknuto da bi više pažnje trebalo posvetiti radu s mladim umjetnicima, Putinja je naglasila dobru suradnju s Društvom Naša djeca i Ivom Vrtarićem, a Aldo Hrvatin je spomenuo i problem prostora za okupljanje.

Anton Finderle
www.glasistre.hr

1 komentara na “Mihaelu Cséplöu priznanje za četvrt stoljeća na čelu pazinskih likovnjaka”

  1. StatlerWaldorf napisao:

    Mišo, svaka čast! Ajde, baš mi je drago vidjeti i ovakve vijesti na portalu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.