Mijandrušić: Ako sam kriv, dobrovoljno idem u u rupu rudnika u Čileu

mijandrusic_gracisce.jpgNačelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić reagirao je na tekst “Graditeljska anarhija u ljetnikovcu pićanskih biskupa“. Reagiranje donosimo u nastavku: – Saznanjem o natpisu u Vašem portalu, nisam baš spreman odgovarati na sve Vaše natpise, ali smatram se prozvanim za što nema apsolutno temelja ni argumenata, te stoga smatram da je potrebno čitateljstvo upoznati sa stvarnom istinom i činjeničnim stanjem.

1. Gračišće – što se tiče nestručnosti i voluntarizma nositelja općinske vlasti, ne bih se upuštao u odgovor. Samo napominjem da sam ja Ivan Mijandrušić tri puta za redom izabran voljom naroda kao općinski Načelnik. Ovo mi je treći uzastopni mandat u obnašanju dužnosti Načelnika, a 25.godina neprestanog rada na području svoje općine, kao predsjednik SSRN u tadašnjoj mjesnoj zajednici, tri godine odbornik u skupštini Općine Pazin nakon osamostaljenja RH, četiri godine kao vijećnik u Općinskom vijeću, naredne četiri godine kao vijećnik u Općinskom vijeću i član Poglavarstva te desetu godinu za redom Općinski Načelnik, iz nekog razloga netko me već toliko puta birao!

2. Akter ovog članka „Bruno Balde“ stavlja se u funkciju stručnjaka za povijest i kulturu, konzervatora i restauratora (za one koji ne znaju u svojem osmogodišnjem školovanju ima redovito završenih 6 razreda osnovne škole, te je tu završen njegov magisterij).

3. Što se tiče Crkve Sv.Vida, Modesta i Kresencije u vanjsku restauraciju ne bi se želio miješati, jer je to bilo u realizaciji župskog vijeća, župe i ondašnjeg Župnika, što znači da Općina sa tim osim jednog dijela ko doprinos restauraciji nije imala ništa.

Što se tiče restauriranja unutrašnjosti Crkve, uopće nisam što dotični gospodin nije upoznat sa činjenicama i zakonskom regulativom, a uostalom sklon je stalnom prijavljivanju Državnom odvjetništvu i USKOK-u, pa ako smatra da nešto nije u okviru zakona, neka slobodno prijavi kao i obično.

Što se tiče stakala na prozoru, koliko je nama poznato zamijenjena su novim a ne obojana. To neka slobodno upitaju Župnika, jer sam ja kao Načelnik, te moj zamjenik i predsjednik Općinskog vijeća bili izrazito protiv, međutim Župnik je to napravio na svoju volju i ne treba tražiti opravdanja odgovornih u općini.

Što se tiče nadgrobnih spomenika s pročelja Crkve, molim da se Općinu i općinsko vodstvo u to ne miješa, jer sa time nemaju apsolutno nikakve veze.

4. Što se tiče obnova kuća u Gračišću, tko je kupio i zašto – ne znamo, jer je to isključivo privatno vlasništvo, mi smo samo dali svoje očitovanje kod ponude pojedinih da ne želimo koristiti pravo prvokupa, iz nikakvog razloga u nekoliko navrata osim razloga nedostatka sredstava u Općinskom Proračunu.

Ovom prilikom, postavio bih pitanje – tko je kumovao i iz kojih razloga prodaji Palače Salamon???

5. Pod upitom „bivša kolarica“ isto tako je bilo privatno vlasništvo i prije i sada, te kroz nju nije nikada bio javni prolaz.

6. Kuća koju su kupili francuski državljani, privatno je vlasništvo bila prije kao što je i sada na koje mi kao Općina nismo koristili pravo prvokupa iz ranije spomenutih razloga. Što se tiče podignute terase, podignutog „neprimjerenog“ ogradnog zida, kao i sječe stabala neka dotični gospodin, kao i Vi koji to pišete i blatite one koje sa time nemaju ama baš ništa, uputite upit na drugu adresu.

7. Što se tiče gosp. Ljuba Zajca i njegove nadstrešnice, kao i tlakovca postavljenog po ulici koje je javno dobro – neka se gosp. osobno obrati u Konzervatorski odjel, te kao što mi sve činimo po danim uvjetima , vjerojatno će ih dobiti i on. I neka on, koji je svoj radni vijek odradio u nekoj drugoj drugoj državi, i uplaćivao porez u nekoj drugoj državi, shvati da sada živi u RH i mora poštivati njezine zakone.

8. Što se tiče gosp. Talijana Steffana, neka najprije kuću kupi na svoje ime, a ne da se prikriva pod nekom hrvatskom tvrtkom.

Da ulaže velika sredstva, sigurno da, ali ako je mislio da je u Gračišću gazda on i dotični gospodin – mislim da se vara (primjerice, prilikom posljednje Izložbe vina središnje Istre-najposjećenije manifestacije tog tipa u Hrvatskoj, u dogovoru sa gosp. Brunom Balde-kao konobarom na crno, imao ugostiteljski objekat u dotičnoj zgradi te zarađivao, očito nam je to hvala što ga nismo prijavili).

A što se tiče susjedne nekretnine, nije točno da je 10 m², nego 17 m² izgleda da je u Italiji logično što je kod nas zakonito, a što zasigurno nije isto. Želi pošto poto otkupiti tu nekretninu koja je u vlasništvu Općine Gračišće, a koju mi nismo voljni prodati, te je sam ponudio troškovnik od 240.000,00 kojeg bi on investirao što mi nismo prihvatili, jer planiramo nju urediti u jedan dio Općinske uprave a drugi dio u turističke svrhe.

9. Što se tiče građevinske investicije općinske uprave, odnosno postavljanje grla bunara iznad cisterne uz Crkvu Majke Božje na placu, ne bih želio komentirati jer ja kao Načelnik i općinska uprava nije izdala nikakav nalog za postavljanje niti je nikakav račun po tom pitanju platila, ali izgleda sve što netko čini dobro nekom se to ne sviđa, a ujedno tko je on da se njega pita (jedan od mještana nažalost Općine Gračišće koji je do sada u svom životu u svakoj tvrtki u kojoj je bio zaposlen dobio otkaz radi jednog te istog razloga????, ne znamo do kada će izdržati u sadašnjoj u kojoj stvarno mora nešto odrađivati).

Nadalje, osvrnuo bi se na gosp. Bruna Balde – neka se osvrne malo na svoju povijest i političku aktivnost kao i nogometni klub „Pazinka“ odakle je bio redovito potjeran.

Postavljam pitanje dokle dotični gospodin misli da će općinsko vlasništvo postati njegovo? I sam svjestan da neće nikada bit, ako ga ne kupi! I dokle će zavaravati nekolicinu mještana kojih možemo izbrojati na prste jedne ruke.

10. Što se tiče izgradnje kanalizacije u Gračišću, sa velikim zadovoljstvom mogu konstatirati da je za izgradnju iste raspisan Natječaj u vrijednosti od 5.000.000,00 kn i čija će izgradnja započeti slijedeće godine.

Što se tiče prostora za mlade, kako u Gračišću tako i na cijelom teritoriju Općine ima itekako dovoljno – primjerice: lovački dom, vatrogasni dom, društveni dom, škole, Katinina kuća, Špital…. i da ne nabrajam sve redom, ali bi očito gosp. Bruno Balde želio da se u Gračišću dešava što se prije nekoliko dana desilo u prostorima bivše pazinske vojarne, gdje je netko iz njegove familije bio sudionik nemilog događaja.

11. Što se tiče komentara na Načelnika i njegove pomagače, da bi ih trebalo smjestiti kroz onu rupu od 700 metara u rudnik u Čileu, konstatiram da ako sam i za što kriv idem dobrovoljno, a odštetu ukoliko dobijem kao i rudari, dobrovoljno ulažem u starogradsku jezgru Gračišća.

Kad bi to pisao bilo tko osim dotičnog gospodina i niže potpisane novinarke (MBM) s punim razlogom bih se zabrinuo, ovako…, stoji u reagiranju Ivana Mijandrušića.

www.ipress.hr

Vezani članak
Graditeljska anarhija u ljetnikovcu pićanskih biskupa

7 komentara na “Mijandrušić: Ako sam kriv, dobrovoljno idem u u rupu rudnika u Čileu”

 1. primitivizam napisao:

  kakav primitivizam sa jedne i druge strane.

 2. menisepara napisao:

  meni se para da ga je dobro opra…ali i pokaza kako se razmišlja u našim općinama… :-) samo mu je moga ki iz općine malo lektorirat tekst. kad bi ki zna ispravit…

 3. Pazinjannn napisao:

  “2. Akter ovog članka „Bruno Balde“ stavlja se u funkciju stručnjaka za povijest i kulturu, konzervatora i restauratora (za one koji ne znaju u svojem osmogodišnjem školovanju ima redovito završenih 6 razreda osnovne škole, te je tu završen njegov magisterij).”

  Hah… A ti kao imaš završenu srednju ili fakultet???? Koliko ja znam, i ti, gospodine Mijandrušiću, imaš završenu jedva osnovnu školu, a ovaj tekst čisto sumnjam da ste vi napisali, koji neznate niti književno pričati kad vas intervjuira HTV, a kamoli da znate ča znači riječ “voluntarizam” itd. Ajde, samo recite tko vam je napisao ovaj tekst i svi cemo bit sretni i zadovoljni?

  1. ajmemeni napisao:

   Ovako debilnu komunikaciju odavno nisan vidija. Forši Balde ima 6 razreda osnovne, ali je dovoljno pametan da novinaru pusti da mu složi tekst. Obojica nula bodova, sreća da ne moran glasat za takove, magari ni naši funkcioneri nisu pokazali niš bolji nivo u nedavnom sučeljavanju putem novina.

 4. Graciscan napisao:

  Nadovezao bi se na ovaj razgovor : što se tiče školovanja g.Ivana Mijandrušića o tome ne treba diskutirat jer čovijeka se vidi na dijelu, on je dosta toga napravio do sada i napravit će još…. a g. Balde di god je došao pokazao je svoje “lice” i “znanje” u negativnom smislu…..

 5. brinks napisao:

  gdin. Mijandrušić ima završenu gimnaziju, ali unatoč tome, tragedija je način na koji on piše i na koji se izražava. Ne mislim na sam sadržaj jer ovo o B. Balde su sve apsolutne istine, ali mi je neshvatljivo da jedan iskusan političar može na ovako loš način prezentirati svoja razmišljanja. On je dao povod da ga se tuži iz napisanoga i nasjeo je na provokacije od čovjeka koji doista nije vrijedan spomena. Iz teksta se može isčitati bijes i ljutnja što je isto nedopustivo za političara. Uglavnom drago mi je da je sve ovo napisao za Bruna jer zaslužuje. Nije u redu to što mu spominje “familiju” tj obitelj (ako će se izražavati književnim jezikom). Što se tiče obitelji, i on ima svoju, i njemu se može svašta desiti, i on sigurno nezna svu istinu o životu svoje obitelji. Zato sa obiteljima oprezno, sa izjavama također, jer se ne isplati trošiti energiju na Bruna Balde, a pogotovo ne davati mu povoda za tužbe, a Vi kao legitimni predstavnik naroda u općini Gračišće potvrdu za svoj rad redovito dobivate na izborima i nemate potrebu za ovakve blamaže. Za Bruna se zna što je i eto, neka i on živi i nešto radi

 6. Mirjana napisao:

  g.Mijandrušić je zasigurno napravio puno za svoju općinu ali… ne iz svoga džepa već iz razno raznih investicijskih fondova i proračuna ministarstava kojima je u interesu razvoj i očuvanje povijesno-kulturne baštine kakvu ima Gračišće. Gračišće ne samo da će biti, već je – od davnine jedan dragocijeni biser i samim tim zaista nije zaslužio da ga ljudi koji ga predstavljaju kod nas a preko medija i u svijetu, sramote, svojim propagiranjem netrpeljivosti, netolerancije pa i mržnje ako ćete iskreno. Čovjek, prije svega, treba biti čovjek, neko ima visoke škole, neko manje, neko nije imao uvjete za nikakve što je manje bitno u odnosu na način međusobne komunikacije i predstavljanja sebe, svoga mjesta i svih mještana od kojih je izabran, obzirom na funkciju. Mislim da svima NIJE drago čuti ili pročitati način na koji g. Mijandrušić prezentira sebe i svih njih. Njemu dobronamjeran savjet da i dalje radi kao i do sada na dobrobit svih bez izuzetaka, za prosperitet i bolji život u naslijeđe budućim generacijama, uvijek pošteno, iskreno i s razumijevanjem a nikad s predbacivanjem, blaćenjem, oskrnavljenjem, prozivanjem i osvetom. Samo tako će biti poštivan i neće imati razloga biti napadan ni od koga. Ovako burno reagiranje s vaše strane g.Mijandrušić dalo bi naslutiti da možda u nečemu ili negdje i vi imate koliko putra na glavi, razmislite… jer ovo moje je – nagađanje u odnosu na vaš stil razgovora sa novinarima i bilo kim, kad vam se postave za vas neka nazovimo “škakljiva ” pitanja ?!?! Jednom riječju BUDITE TOLERANTNIJI u svojim izjavama i pošteniji u svjim djelima. SRETNO !!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.