MIK u Gračišću: Dule i Antonio prvi

Mala općina za velike fešte, ili općina koja je od šest puta koliko je MIK u njoj gostovao pet puta bila proglašena za najboljeg domaćina festivala, Općina Gračišće i ove je godine dokazala da su joj mikovci najdraži gosti.

Prepuno gledalište, za koje oni poetski nastrojeni znaju reći da vodi od gračaškog Placa do mjeseca, odlučilo je najviše glasova, njih 246, podariti kompoziciji “Čovek, otrok je zavavek” (M. Staraš – A. Šaina/M. Staraj – M. Staraj) u izvođenju Duška Jeličića Duleta i Antonija Krištofića.

Na drugo mjesto sa 112 glasova Gračišćani su postavili Daniela Načinovića sa skladbom “Evviva el vin dell’Istria” (D. Načinović – D. Načinović – A. Valenčić), a treće mjesto i 67 glasova dodijelili su pjesmi “La vita” (trad/I. Prajo – trad/A. Kunštek – T. Preradović) što su ju izveli Alen Polić i La Miela.

Nakon pet festivalskih večeri, one u Opatiji, potom supetarske, bakarske koja je nažalost prekinuta zbog nevremena, pa umaške i posljednje održane u Gračišću u ukupnom poretku Melodija Istre i Kvarnera s 91 bodom vode Duško Jeličić Dule i Antonio Krištofić, drugoplasirana je klapa Sol s 87 bodova, a na trećem mjestu je Daniel Načinović sa 68 bodova.

Prve stručne nagrade

Po završetku festivalske večeri u Gračišću dodijeljene su i prve ovogodišnje nagrade. Daniel Načinović dobitnik je nagrade za najbolji tekst što ju dodjeljuje Čakavski sabor, a dobio ju je za tekst pjesme “Spod ferala” za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, aranžman načinio Mauro Giorgi, a izveli je Highlandersi.

Ista skladba zaslužila je još jednu nagradu, odnosno njezinog autora glazbe Bruna Krajcara Radio Pula nagradila je nagradom “Nello Milotti”, bivšim “Roženicama”, nagradom što se dodjeljuje kompoziciji u kojoj je najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj.

Najboljim aranžerom Radio Istra nagradila je Aleksandra Valenčića za aranžman pjesme “Duše su nan vezane” za koju je glazbu napisao Duško Rapotec Ute, tekst Robert Pilepić, a izvodi ju Giuliano.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.