Milanović: Hrvatska je u krizi

Milanović
“Hrvatska je u kriznoj situaciji, pregovori s Europskom unijom u nezavidnom su položaju.” Rekao je to predsjednik SDP-a Zoran Milanović na konferenciji za novinare u Puli, održanoj uoči dvodnevnog Savjetovanja Kluba stranke u Umagu.
Predsjednik SDP-a ističe da su pregovori s Europskom unijom usporeni, a u nekim poglavljima zaustavljeni te da su znatna sredstva iz pretpristupnih fondova blokirana. “Važući svaku riječ koju ću upotrijebit, ovako nezgodnu vanjskopolitičku situaciju Hrvatska dugo nije imala. Ovo je skoro na rubu blamaže,” ističe Milanović.

I dok trpimo vanjskopolitičku štetu, kaže Milanović, imamo ZERP koji se ne provodi jer to država ne može ili ne smije. Ističe da nemamo ni tim, ni posadu, a još manje kormilara koji će izvesti zemlju iz pat pozicije. “Predlažem predsjedniku RH Stjepanu Mesiću – jer to smatram u ovom trenutku najučinkovitijim, najbržim načinom – da najodgovorniji ljudi ove zemlje sjednu pod njegovom palicom i da vidimo što nam je činiti, a nešto moramo činiti,” naglašava Milanović.
Ističući da u ovako kriznoj situaciji SDP traži niz odgovora od Vlade, Milanović dodaje da Vladin posao u ovom trenutku nije raditi analize cijena, već je to posao analitičara. Na pitanje hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika SDP-a, Milanović je odgovorio potvrdno.

Hina.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.