Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

SDPvsHDZPredsjednik SDP-a razgovarao je s Josipom Friščićem. On i predsjednica HNS-a Vesna Pusić vjeruju u većinu i bez potpore Glavaševe stranke

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je jutros započeo pregovore s mogućim koalicijskim partnerima.
– Razgovarao sam s Josipom Friščićem, kao što pretpostavljam da je on razgovaaro i s HDZ-om. Puno je sličnosti između nas i HSS-a, od poljoprivrede do međunarodnih pitanja i NATO-a – kazao je Milanović. Na pitanje zašto Ivan Jakovčić iz IDS-a nije s njima, Milanović je kazao:
– Njega nema, ali na temelju njegove izjave i razgovora sa Šemsom Tankovićem, predstavnikom bošnjačke manjine, imamo osnovu za okupljanje većine u Saboru.
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić naglasila je da su SDP, HND i IDS zajedno dobili 149.289 glasova više od HDZ-a, a ako se njima ubroji i dijaspora, onda 75.882 glasova više i ponovila da imaju dobru osnovu za parlamentarnu većinu.
Milanović je napomenuo da su predstavnici bošnjačke, albanske, makedonske i crnogorske manjine bili na listi SDP-a i sastavni su dio jezgre buduće koalicije.
– Čvrsto vjerujemo u većinu čak i bez potpore HDSSB-a – zaključio je Zoran Milanović. Upitan da će odstupiti ako ne usije formirati vlast, Milanović je rekao da je njegova sudbina posve nebitna i da je to jedan “kolektivni napor” te dodao da o predsjedniku SDP-a odlučuje statut.

24sata.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.