Milijun kuna za odvodnju, proširenje ceste i javnu rasvjetu u Trvižu

“Ovo je prilika da damo svojevrsni presjek investicije na području mjesnog odbora Trviž, na kojem su zajedničkim snagama IVS, Istarski vodovod Buzet i Grad Pazin, doprinijeli izgradnji infrastrukture”, kazao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na konferenciji za medije u Trvižu.

Krulčić se zahvalio što su svi sudionici iskazali spremnost i otvorili mogućnost da se kroz jednu investiciju odrade još četiri različita segmenta infrastrukture. Istaknuo je i kako je Grad Pazin jedan od lidera u stvaranju dobrih komunalnih uvjeta  za život u ruralnom području.

Grad Pazin će dodatno izvesti radove na polaganju podzemne infrastrukture za javnu rasvjetu paralelno s sustavom fekalne kanalizacije u duljini od 2.500,00 m’, a prema projektu Rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Pazina. Procijenjena vrijednost radova je 315.000,00 kuna

Izvodit će se radovi zatvorenog sustava odvodnje za rješavanje oborinskih voda naselja Trviž, u duljini od 315 metara na dionici od crkve do početka izgrađenog sustava. Procijenjena vrijednost radova je 350.000,00 kuna.

Osim toga, izvest će se radovi oborinske odvodnje i zbrinjavanja oborinskih voda na dijelu prometnice prema Motovunu te proširenje asfaltnog zastora na dijelu prometnice od Katuna Trviškog prema Brajkovićima u duljini od 470 metara.

Procijenjena vrijednost radova oborinske odvodnje prometnice i proširenja asfaltnog zastora od Katuna Trviškog prema Brajkovićima iznosi 300.000,00 kuna.

Svi radovi izvode se u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima kako bi se što manje ometao njihov rad. Sve ove investicije ulog su u kvalitetniji život kako stanovnika Trviža tako i ulog u rad i razvoj poduzetnika.

Paralelno s izgradnjom kanalizacije područja Trviža, Istarski vodovod Buzet planira rekonstrukciju dijela vodoopskrbne mreže. Prema riječima Mladena Nežića, direktora Istarskog vodovoda Buzet, radi se o najkritičnijim dionicama, a razlozi za rekonstrukciju jesu dotrajalost vodoopskrbne mreže, nedostatni profili cjevovoda ili izmještanje iz privatnih parcela u pojas ceste. Ovim zahvatom povećat će se sigurnost vodoopskrbe predmetnog područja te smanjiti gubici vode.

Istarski vodovod Buzet će iz vlastitih sredstava te iz sredstava naknade za razvoj vodoopskrbe uložiti preko 300.000,00 kuna i na taj način rekonstruirati preko 500 metara cjevovoda.

“Ukoliko sezona , a samim tim i potrošnja vode na području djelovanja Istarskog vodovoda Buzet bude iznad plana , pokušat ćemo kroz rebalans Plana poslovanja osigurati još sredstava i na taj način rekonstruirati dodatne dužine cjevovoda”, dodao je Nežić

Daniel Maurović, direktor IVS-a iskazao je zadovoljstvo dinamikom radova, koji su započeli u ožujku te bi sredinom  siječnja 2018. trebali biti gotovi. Investicija je vrijedna 24,5 milijuna kuna, a radi se o 12 kilometara kolektorske mreže koja obuhvaća naselja Brajkovići, Trviž, Katun Trviški, Zovići i Bujići, ujedno je, po duljini kolektorske mreže, jedan od većih sustava u programu izgradnje IVS-a. Nakon dovršetka izgradnje kolektorske mreže kreće se u izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kao zasebnog projekta.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.