Miris spaljenih guma u srcu Istre

logo401sr.jpgSunčan dan i bogat adrenalinski program privukli su u nedjelju u Žminj nekoliko tisuća posjetitelja. Naime, ondje se održavao sedmi “401 street race”, tradicionalna utrka ubrzanja koju rado posjećuju vozači iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

U zanimljivim eliminacijskim dvobojima nastupilo je 46 natjecatelja podijeljenih u sedam klasa. Među njima najbrži je bio Trogiranin Marin Buličić koji je 401 metar dugom stazom “protutnjao” za nevjerojatnu 10,621 sekundu i zasluženo odnio pobjedu.

Iako se njegov automobil izgledom ne može svrstati među ljepše automobile na događaju, svakako s pravom može dobiti značku “brz i žestok”, jer se ispod poklopca motora krije stroj koji razvija impresivnih 650 konjskih snaga.

– Uličnim utrkama bavim se šest godina, no ovo mi je bio prvi nastup u Žminju i vrlo sam zadovoljan organizacijom utrke, ali naravno i svojim rezultatom. Automobil me slušao odlično i vjerovao sam da ovdje mogu postići najbolje vrijeme, što se na kraju i dogodilo, a ovaj ću vikend još dugo pamtiti s obzirom na to da sam dan ranije pobijedio na uličnoj utrci “King of Europe” u Mađarskoj, kazao nam je zadovoljni Buličić.

Osim utrke ubrzanja, održano je “street style” natjecanje u vizualnom dotjerivanju automobila, na kojem je nastupilo 13 natjecatelja podijeljenih u dvije klase. Najbolje ocjenjenim automobilom prema glasovima sudaca i službenim “Best of show” vozilom proglašena je opel tigra Tomislava Dumića. Riječ je o detaljno uređenom primjerku čiji vlasnik prima nagrade na svim izložbama.

Malo dalje održao se DB cup, natjecanje u glasnoći audiosustava u automobilu. Najbrojniji u ovoj disciplini bili su susjedi iz Slovenije, među kojima se posebno isticao VW golf četvrte generacije s gomilom ugrađenih zvučnika, no na koncu je ipak slavila zagrebačka fiat panda s istisnutih 165,6 decibela.

U pauzama između utrka publika je kratila vrijeme razgledavajući bijesne automobile, poput formule lotus, suzuki swifta s dva motora, zastave 750 s Yamahinim agregatom te monstruoznog chevroleta malibu od tisuću konjskih snaga koji je zbog kvara morao odustati.

Za zabavu su se pobrinuli vozači tegljača koji su vozili svoju utrku, traktoristi koji su, također, “razvukli” po ravnici te nekoliko “burn out” majstora koji su na svojim derutnim automobilima – spalili gume.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.